Arad: Se măresc facturile la întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Se măresc facturile  la întreţinere
Arad: Se măresc facturile la întreţinere

Aceasta este estimarea făcută de reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor de Locatari, care îi va afecta pe arădeni.

Scumpirea gigacaloriei şi furnizarea căldurii încă de la începutul lunii viitoare ar putea face gaură în bugetul arădenilor.

CET Arad a anunţat că în acest an este posibil ca furnizarea energiei termice să înceapă din primele zile ale lui octombrie, conform prognozelor meteorologilor. Vicepreşedintele ULAL Arad, Vasile Ilarion, susţine că în această iarnă factura la întreţinere ar putea creşte. „Faţã de anul trecut, în  această iarnă cheltuielile de întreţinere vor creşte cu  20-25%”, a explicat el.

Preferă frigul

„Şi iarna trecută abia ne-am descurcat cu factura de întreţinere. Dacă anul acesta încă mai cresc preţurile nu ştiu ce vom face. Chiar dacă oprim căldura tot plătim mult”, a declarat Maria Albu, pensionară din Arad. „Să dea drumul cât mai târziu la căldură, că şi aşa de abia ne descurcăm cu banii”, susţine şi Ioan Cismaş, un alt arădean.

Preţuri mai mari la gigacalorie

Pe de altă parte, Marius Turcea, un alt arădean, susţine că decât să fie frig în casă, mai bine să se dea drumul la căldură. „În sezonul trecut am făcut frigul şi primăvara şi toamna din cauza celor de la CET, aşa că mai bine ne dau căldură”, a explicat acesta.

Sumele estimate de către ULAL Arad au luat în calcul majorările succesive ale preţului la gigacalorie, care este în prezent 207 lei. În plus, bugetul arădenilor va fi serios afectat dacă CET va începe furnizarea energiei termice încă de la începutul lunii octombrie.

 „Este posibil să dăm căldură de la începutul lunii octombrie. Prognozele arată temperaturi scăzute mai ales pe timpul nopţii. Furnizarea căldurii va începe după ce se vor înregistra trei zile consecutive în care pe timpul nopţii se vor înregistra temperaturi mai mici de 10 grade Celsius”, a declarat Cornel Secianschi, director CET.

Costuri estimative la căldură

Conform estimărilor, pentru un apartament cu o singură cameră, arădenii vor plăti la întreţinere între 300 şi 400 de lei, iar pentru un apartament cu două camere, costurile se vor încadra între 450 şi 600 de lei. La apartamentele cu trei camere, costurile de întreţinere vor fi cuprinse între 600 şi 800 de lei.

Prognoză
Temperatura e în scădere, iar de la începutul lunii octombrie se va da căldură

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite