Complexul Muzeal demarează o serie de activităţi educaţionale pentru elevi şi preşcolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activităţile vor fi diversificate FOTO arhivă Adevărul
Activităţile vor fi diversificate FOTO arhivă Adevărul

Reprezentanţii Complexului Muzeal Arad anunţă începerea unei activităţi care este adresată tuturor elevilor, dar şi a cadrelor didactice.

Este vorba despre activităţi  care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional.

Astfel, Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi cu sprijinul Asociaţiei Zibo Help România, organizează activităţi educaţionale pentru elevi şi preşcolari, activităţi ce se vor derula în perioada 2 – 7 aprilie 2013, în cadrul programului naţional Şcoala altfel – „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, ediţia a II, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi programului naţional Săptămâna familiei, săptămâna fără TV, ediţia a IV-a, iniţiat de Asociaţia Zibo Help România. Pe parcursul celor şase zile, preşcolarii şi elevii beneficiază de o mare diversitate de activităţi educaţionale şi vizite ghidate, sub îndrumarea muzeografilor şi arheologilor de la muzeul arădean.

Pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial se vor desfăşura ateliere pe teme de arheologie, istorie, ştiinţele naturii şi vizite ghidate în expoziţia de arheologie şi ştiinţele naturii. Elevii de liceu vor participa la prezentarea unor descoperiri arheologice recente din judeţul Arad; la prezentarea  colecţiei ”Comunitatea evreiască din Arad”; la prezentarea de filme documentare pe teme etnografice; la un tur ghidat în oraşul Lipova.

La acest eveniment s-au înscris, la activităţi educaţionale şi vizite ghidate, preşcolarii şi elevii de la grădiniţele, şcolile gimnaziale, liceele şi colegiile naţionale din judeţele Arad şi Timiş. La Palatul Cultural Arad (Piaţa G. Enescu 1) sunt deschise pentru vizitare expoziţia permanentă de arheologie şi ştiinţele naturii, expoziţia Un secol de istorie naturală la Arad (valori ale patrimoniului arădean în colecţia Gimnaziului Superior), expoziţia de fotografie Art Image Cluj Napoca.

Cu prilejul programului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, mici meşteri olari de la Atelierul Ceramickids al Palatului Copiilor Arad prezintă în expoziţie lucrări inspirate din obiectele de muzeu. În cadrul proiectului Din mâinile meşterului olar, în vitrina muzeului, desfăşurat în perioada ianuarie-martie, copiii de la Atelierul Ceramickids au participat la mai multe activităţi interactive în muzeu. Aici au descoperit tehnici privind vechiul meşteşug al olăritului, iar apoi în atelier au realizat cu pricepere obiecte din lut. Obiectele de ceramică, create de copii (prof. coordonator Ecaterina Gerold), au devenit obiecte de muzeu, fiind expuse în expoziţia de arheologie, sala 1.

La Muzeul de artă Arad (str. Gh Popa 2-4) poate fi vizitată expoziţia de artă plastică Artă obiectivă 7+1, în perioada 2-3 aprilie şi expoziţia interactivă KinemaIkon Wunderkammer, în perioada 2-7 aprilie, iar la Sala Clio (str. Horia 10) este deschisă expoziţia Oameni de lângă noi, până duminică 7 aprilie.

La Muzeul Oraşului Lipova sunt organizate vizite ghidate în expoziţia permanentă şi expoziţia de fotografie Splendori ale naturii şi istoriei, în perioada 2-3, 5 aprilie şi un tur ghidat în oraşul Lipova pentru elevii din localitate în data de 4 aprilie. 

Muzeul Memorial Ioan Slavici şi Emil Monţia Şiria poate fi vizitat în perioada 3-7 aprilie, în castelul Bohuş fiind deschise expoziţiile permanente, dedicate scriitorului Ioan Slavici şi compozitorului Emil Monţia şi expoziţiile temporare de grafică Patrimoniul arhitectural al Şiriei, încotro?, respectiv de artă populară românescă Centre de olărit din  judeţul Arad. Intrarea este liberă pentru copii, cadre didactice şi familiile cu copii.
 

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite