Inspector sanitar veterinar din Cugir arestat preventiv pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic veterinar, inspector în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Alba – circumscripţia Cugir, a fost arestat preventiv astăzi pentru 29 de zile. Romeo Aurelian Zaharia este acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA Alba Iulia, în perioada 29 martie – 12 aprilie 2010, inculpatul Zaharia Romeo Aurelian, în calitate de inspector sanitar veterinar a pretins şi primit de la un denunţător suma de 3.000 lei.

Banii au fost plătiţi în doua tranşe pentru a îndeplini un act din sfera atribuţiilor sale de serviciu, respectiv aplicarea vizei sanitar-veterinare în lipsa căreia denunţătorul nu ar fi putut comercializa, în mod legal, animale sacrificate.

La data de 12 aprilie 2010, inculpatul Zaharia Romeo Aurelian a fost surprins în flagrant în timp ce primea a doua tranşă din suma pretinsă ca mită, în valoare de 1.500 lei.

Duminică, 12 aprilie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar astăzi Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar procurorii anticorupţie au beneficiat de suportul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite