Bazinul olimpic din Alba Iulia se închide pentru reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bazinul olimpic din Alba Iulia va fi supus unor ample lucrări de modernizare. Lucrările demarează astăzi şi se vor derula pe o perioadă de zece luni. Pentru a putea fi făcute aceste lucrări, baza sportivă a fost predată anul trecut Companiei Naţionale de Investiţii, prin intermediul căreia se derulează investiţia.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10 milioane de lei, bani proveniţi de la bugetul de stat şi de la bugetul local al municipiului Alba Iulia.

Lucrările vizează consolidarea clădirii, refacerea faţadei, precum şi reamenajarea spaţiului. Vor fi montate instalaţii sanitare, de încălzire şi un sistem de ventilare şi climatizare. Pentru economii pe termen lung, bazinul olimpic va fi dotat cu panouri solare pentru încălzirea apei, iar prin intermediul unor instalaţii moderne, radiaţiile solare vor fi transformate în curent electric.

Sistem modern de arbitraj

Pe lângă finisajele din interiorul clădirii, cuva bazinului va fi recondiţionată prin aplicarea unor ponouri din oţel. Pentru desfăşurarea competiţiilor, se vor refacere culoarelor de înot şi se va montare un sistem de cronometraj semiautomat, un sistem pentru arbitrajul jocurilor de polo şi tabele de afişaj.

În perioda cât se vor derula lucrările de reabilitare, amatorii de înot care merg la bazinul olimpic vor fi nevoiţi să găsească o altă destinaţie de relaxare, iar cei care se antrenează pentru competiţii vor fi nevoiţi şă se îndrepte spre bazinele din alte localităţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite