Alba: Peste o mie de cereri pentru subvenţiile acordate producătorilor de lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul judeţului Alba, peste o mie de producători de lapte de vacă din zonele defavorizate au depus cereri pentru acordarea subvenţiei. Termenul limită până la care pot depune la APIA certificatele de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului este 25 octombrie.

În baza Hotărârii nr.755/2010b beneficiarii ajutorului sunt producătorii agricoli, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale, crescători de vaci de lapte.

„Aceştia beneficiază de un ajutor specific pe exploataţie pentru a compensa dezavantajele specifice zonei, sub forma unei plăţi suplimentare, calculată şi acordată anual, în funcţie de efectivul de vaci de lapte deţinut“, se arată într-un comunicat al Prefecturii Alba.

Peste o mie de cereri

În cadrul unei analize realizate la nivelul Instituţei Prefectului Judeţul Alba s-a evidenţiat faptul că la nivelul judeţului Alba s-au depus un număr mare de cereri comparativ cu cele depuse la nivel naţional: 1.171, faţă 12.726 cereri, respectiv un procent de 10 la sutp din totalul cererilor depuse pe ţară.

Persoanele fizice neautorizate au putut depune cereruile până la sfârşitul lunii august, urmând ca ulterior să se autorizeze şi să depună copie de pe certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului până la data de 25 octombrie. Cei care nu se încadrează în acest termen nu vor primi ajutoarele acordate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite