Alba: Simularea unui accident la iazul de decantare Valea Şesii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Valea Şesii din Munţii Apuseni se desfăşoară astăzi un exerciţiu de simulare a unui accident la iazul de decantare. Exploatarea minieră de la Roşia Poieni ar putea duce la poluarea gravă a mediului în zona respectivă.

Experţi din Serbia, Bulgaria, Austria şi Ungaria, dar şi specialişti români vor analiza modul de reacţie al autorităţilor şi a oamenilor din zonă în cazul unui ipotetic dezastru.

„Nu este o acţiune spectaculoasă, cu maşini de intervenţie. Scopul exerciţiului de simulare este acela de a testa planurile de intervenţie în situaţii de urgenţă pentru iazurile de decantare a sterilului în condiţii reale“, a spus Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Alba.

Exerciţiul oferă companiilor miniere şi reprezentanţilor Comitetelor pentru situaţii de urgenţă ocazia de a se familiariza cu modul în care trebuie să acţioneze în cazul unui dezastru ecologic.

Simularea accidentului de la iazul de decantare Valea Şesii face parte din cadrul celui de-al cincilea seminar al Forţei de Reacţie organizat la Alba Iulia în perioada 31 august-2 septembrie de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite