Alba Iulia: 1,2 milioane de lei pentru prevenirea abandonului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiect social „EU NU abandonez şcoala!“ va filansat mâine la Alba Iulia. El se adresează unui grup ţintă format din 60 de elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii, precum şi unui număr de 15 persoane care au părăsit deja sistemul educaţional.

Vor fi implicaţi şi o sută de părinţi sau tutori legali, precum şi viitori specialişti implicaţi în dezvoltarea şi implementarea programelor de educaţie de tip „a doua şansă”. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de doi ani şi are în vizor elevi din Alba Iulia, Sebeş, Teiuş, Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Ighiu, Sântimbru şi Vinţu de Jos.

Valoarea totală a proiectului „EU NU abandonez şcoala!“ este de aproximativ 1.200.000 lei şi este derulat de către Primăria Alba Iulia în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Asociaţia Parkiv România.

Rezultatele directe şi indirecte generate de proiect vizează creşterea numărului elevilor consiliaţi în cadrul programului „şcoală după şcoală” şi îmbunătăţirea markeri-lor şcolari ai acestora; obţinerea de rezultate pozitive în cazul elevilor cu tendinţe de abandon şcolar (se estimează că peste 60% din cursanţi vor obţine un certificat de absolvire), responsabilizarea comunităţii şi a opiniei publice prin mesajului campaniei (40 de participanţi direcţi şi câteva mii de persoane la care vor ajunge materialele de informare a campaniei), dar şi formarea de specialişti în discipline şcolare cu aplicaţii de tip învăţământ remedial şcoală după şcoală.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite