Alba Iulia: Peste un milion de lei pentru amenajarea parcurilor Sfânta Ecaterina şi Zăvoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia demarează miercuri, 22 septembrie, lucrările pentru amenajarea parcurilor Sfânta Ecaterina şi Zăvoi, din cartierul Miceşti.  Valoarea contractului este de peste 1.050.000 lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de aproximativ două săptămâni.

Cele două parcuri au primit finanţare prin intermediul programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, program instituit de Ministerul Mediului şi Pădurilor care are drept scop îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a calităţii vieţii.

11 fântâni arteziene în Parcul Sfânta Ecaterina

Parcul Sfânta Ecaterina, aflat în vecinătatea bisericii cu acelaşi nume, este amplasat în zona de intersecţie a bulevardului Victoriei cu strada Vasile Goldiş,
pe suprafaţă totală 5163,00 mp, iar zonele verzi existente sunt degradate şi neamenajate.

Proiectul prevede reamenajarea unui spaţiu de peste 5.000 mp,  cu alei, zone verzi şi plantaţii, loc de joacă pentru copii, dotarea cu mobilier urban, bănci şi coşuri de gunoi. Pe lângă instalaţia automată de irigat şi cea de iluminat, vor fi amplasate nu mai puţin de 11 fântâni arteziene.

Zonă de agrement la Miceşti

Parcul Zăvoi din cartierul Miceşti va suferi transformări impresionante. Depozit pentru diferite materiale şi utilaje ale cetăţenilor din zonă, gunoaie menajere şi resturi vegetale, cu un canal neamenajat care colectează apa pluvială, terenul este în stare avansată de degradare. Primăria Alba Iulia intenţionează să amenajeze aici un parc de joacă, precum şi un teren de minifotbal şi unul de tenis.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite