Cele mai tari prăjituri din tot cartierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La gospodină vine azi un nepoţel de frate, cu cozorocul şepcii întors la spate, un elev de clas’ a doua mic şi gras ca un dop, care dând din mână zice-n ritm de hip-hop: „După blocuri suntem noi care te facem pe tine să ne dai prăjituri, să mâncăm mai bine! Mi-a spus, cred, vreun tip sau am citit într-o carte că în viaţă, să ştii, ai tarte, ai parte. Şi-ţi spun şi eu, dacă-mi dai tiramisu, că asta-i viaţă, cu tot d

Tiramisu aromat

Timp preparare: 105'

Dificultate: medie

Număr de porţii: 10

Ingrediente

- PENTRU BLAT

- 8 ouă

- 8 linguri zahăr

- 2 linguri cacao

- 6 linguri făină

- 400 ml cafea neîndulcită

- PENTRU CREMĂ

- 300 g mascarpone

- 300 ml frişcă lichidă

- 2 ouă

- 150 g zahăr

- 1 esenţă de vanilie

- 4 linguri nes

- PENTRU DECOR

- 3 linguri cacao

- 100 ml frişcă

Preparare

1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina amestecată cu cacaua, apoi albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor, de jos în sus, ca să nu se lase compoziţia. Se împarte aluatul în trei părţi şi se coc trei foi într-o tavă mai mică, unsă şi tapetată cu foaie de copt.

2. Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu zahărul, esenţa, nesul şi gălbenuşurile până se omogenizează foarte bine. După aceea, se bat albuşurile spumă tare, se mixează şi frişca şi se încorporează pe rând în crema făcutădin mascarpone.

3. În tava în care s-au copt foile, se pune o foaie de blat, se însiropează cu cafea, se întinde o treime din cremă, se pune a doua foaie de blat însiropată, o treime din cremă şi a treia foaie de blat însiropată. Se întinde restul de cremă, se presară cacao şi se decorează cu frişcă.

Tartă cu brânză şi mac

Timp preparare: 120'

Dificultate: mică

Număr de porţii: 8

Ingrediente

- PENTRU ALUAT

- 250 g făină

- 75 g zahăr

- 1 pliculeţ zahăr vanilat

- 1 ou

- 125 g unt

- 1 praf de sare

- PENTRU UMPLUTURĂ

- 150 g seminţe de mac

- 100 g zahăr pudră

- 200 ml lapte

- 4 ouă

- 100 g zahăr tos

- 300 g brânză de vaci cremoasă

- 75 g unt

- 4 linguri smântână

- 1 lingură făină

Preparare

1. Se cerne făina cu un praf de sare, se amestecă cu untul tăiat bucăţele până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă zahăr, un pliculeţ de zahăr vanilat, un ou bătut şi se frământă până se obţine un aluat omogen, elastic, care se lasă la rece 30 de minute.

2. Între timp, se amestecă brânza cu zahărul tos, cele patru gălbenuşuri, o lingură de făină, smântâna şi untul topit. Când amestecul este omogen, se adaugă albuşurile bătute spumă tare. Separat, se macină seminţele de mac, se amestecă cu zahărul pudră, cu laptele şi se fierbe 10-15 minute,
până când se îngroaşă şi laptele scade. Se lasă la răcit.

3. Se întinde aluatul în foaie, se tapetează cu ea o formă de tartă, se toarnă deasupra crema de mac şi se pune la cuptor 15-20 de minute. Se scoate tarta din cuptor, se toarnă deasupra umplutura de brânză, apoi se pune din nou în cuptor, continuând coacerea încă 40 de minute, până când umplutura se întăreşte şi se rumeneşte deasupra.

Tartă  cu brânză  şi mac

Cheesecake cu ciocolată

Timp preparare: 115'

Dificultate: medie

Număr de porţii: 10

Ingrediente

- PENTRU BLAT

- 150 g unt

- 100 g ciocolată menaj

- 2 pliculeţe zahăr vanilat

- 6 ouă

- 150 g zahăr

- 100 g făină

- 30 g pudră de cacao

- 1 praf de copt

- 1 portocală

- PENTRU CREMĂ

- 500 g brânză proaspătă de vaci

- 100 ml frişcă

- 5 ouă

- 150 g zahăr

- 2 linguri rom

- 50 g ciocolată neagră pentru crustă

Preparare

1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se amestecă apoi cu untul, ciocolata rasă, coaja şi zeama de portocale. Se adaugă albuşurile bătute spumă tare, iar la sfârşit se toarnă „în ploaie", amestecând uşor, făina cernută, pudra de cacao şi praful de copt. Se pune compoziţia obţinută într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată şi se coace, la foc potrivit, 45 de minute.

2. Pentru cremă, se mixează brânza scursă bine cu zahărul, ouăle, frişca şi cele două linguri de rom.

3. Se scoate blatul din cuptor şi se taie în două felii orizontale. Prima felie se aşază la loc în formă, deasupra se toarnă umplutura de brânză, care se nivelează pe toată suprafaţa. Se acoperă cu cel de-al doilea blat trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi forma se pune din nou în cuptor pentru 30 de minute până se coace umplutura de brânză.

4. Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se răcorească puţin, apoi se rade peste ea ciocolată neagră. Se porţionează prăjitura şi se serveşte după ce se răceşte bine.


Cheesecake cu ciocolată
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite