Tabăra din oraş sau ce să faci cu copilul când încă e în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari probleme ale părinţilor, în vacanţa de vară, este lipsa activităţilor pentru copii. Mai ales în luna august, când cele mai multe grădiniţe şi after-school sunt închise. Tocmai de aceea, unul dintre puţinele locuri care asigură activităţi săptămânale educative şi de divertisment, gratuit, este plin de fiecare dată.

De la mijlocul lunii iulie şi până la sfârşit de august, la Drumul Taberelor (noul concept sub care îşi desfăşoară activitatea Centrul Comercial Auchan din Drumul Taberei) are loc o Tabără de Joacă, un eveniment liber, destinat copiilor de toate vârstele, dar nu numai. Ideea de a aduna comunitatea în incinta centrului a fost în primul rând îmbrăţişată de părinţi şi bunici, care au căutat o alternativă la activităţile în spaţiu închis în zilele prea călduroase pentru a stat în parc. 

Fiecare dintre cele 7 săptămâni ale Taberei de Joacă este împărţită pe activităţi tematice. De la exerciţii de motricitate fină, grosieră, până la abilităţi de programare, ateliere de dans, dar şi de karate. Printre cele mai populare activităţi au fost, evident, cele legate de ateliere mai puţin întâlnite în programa clasică de învăţământ, mai ales la stat, cum a fost atelierul de robotică. Copiii au aflat că pot controla roboţii cu tabletele. Astfel că tabletele nu sunt doar pentru jocuri şi desene animate. Acest lucru le-a plăcut şi părinţilor foarte mult.

Imagine indisponibilă

Un loc minunat şi o activitate interesantă printre roboţei. Curioşi şi fericiţi, Miruna şi Rareş au văzut cum roboţeii pot fi programaţi să facă diferite acţiuni. Au plecat acasă cu gândul să îşi confecţioneze şi ei nişte ajutoare, a spus Elena Duţă, educatoare, bunica Mirunei şi a lui Rareş, care şi-au petrecut multe zile de vacanţă în Drumul Taberelor. 

De la mişcare la cunoaştere şi conectare

De asemenea, una dintre misiunile trainerilor a fost să le arate celor mici că perseverenţa şi răbdarea sunt esenţiale dacă vrei să reuşeşti în ce ţi-ai propus la atelierele de arte plastice, robotică, programare sau fotografie. În prima săptămână cei mici au exersat mişcările de dans, de gimnastică aerobică şi pe cele de karate. Ei descoperit importanţa mişcării pentru sănătatea lor în cadrul săptămânii sportului.

Imagine indisponibilă

Accent pe dezvoltarea personală

Tt mai multe studii arată că nu cei care au acumulat multe cunoştinţe vor avea succes, ci cei cu inteligenţa emoţională crescută. Atelierele de dezvoltare personală sunt şansa prin care instructorii experimentaţi pot scoate ce-i mai bun din copii cu ajutorul teatrului, comunicării sau limbilor străine. În săptămâna autocunoaşterii, atât cei mici, cât şi însoţitorii lor au ascultat poveşti noi şi s-au implicat ca şi personaje în scenetele de la atelierele de dezvoltare personală. Au aflat că tot ce au nevoie este chiar în interiorul lor, nu în exterior.

Imagine indisponibilă

În plus, şi-au exersat motricitatea fină la atelierele de arts&crafts şi pe cea grosieră când au tras cu arcul. Şi-au dezvoltat capacitatea de concentrare, coordonare, memorare, coordonare, atenţia şi rezilienţa.

La atelierul foto, participanţii au fotografiat obiecte sub formă de litere şi apoi au format cuvinte. Acest atelier i-a învăţat cum să fie atenţi la spaţiul care îi înconjoară. A fost un joc de atenţie, coordonare, networking (copiii au fost împărţiţi pe echipe), capacitatea de observare şi logica. 

Am participat alături de copii la atelierul de fotografie. O activitate minunată care exersează atenţia, concentrarea, asocierea şi creativitatea. În plus te face să trăieşti în prezent conectat atât cu exteriorul, cât şi cu interiorul, a declarat Ana Nicolescu, antreprenor, care a venit la activităţile din Drumul Taberelor împreună cu cei doi copii ai săi.

Imagine indisponibilă

POtrivit reprezentanţilor Centrului Comercial, noul concept îşi propune să ducă la un alt nivel experienţa clientului , pentru că oamenii îşi doresc ca locurile unde îşi petrec timpul să reflecte stilul lor de viaţă. Conceptul marchează trecerea de la cartier la comunitate,  o comunitate care creşte împreună, având ca loc de întâlnire tocmai acest centru comercial - „Drumul Taberelor".  De altfel, trainerii care au susţinut cursurile pentru comunitate spun că au folosit acest timp în folosul copiilor şi că şi-au dezvoltat chiar ei abilităţi noi: observarea, empatia şi au trăit bucuria simplă de a oferi ceva cartierului care îi găzduieşte. Pentru unii dintre ei, venirea într-un spaţiu neutru a fost ca o întâlnire la mijloc de drum a taberelor: tabăra traienerilor cu tabăra copiilor şi cu tabăra părinţilor şi a bunicilor. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite