Gestionarea greşită a banilor, un predictor al divorţului: 5 semne care prevestesc separarea partenerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gestionarea greşită a banilor, un
predictor al divorţului. Foto lifehacker.com
Gestionarea greşită a banilor, un predictor al divorţului. Foto lifehacker.com

Consilierii în probleme de cuplu au făcut o listă a celor mai importante motive de divorţ care pleacă de la modul defectuos de gestionare a banilor. Aceştia spun că existenţa problemelor financiare este un bun predictor al unui eventual divorţ.

Cuplurile recent căsătorite sunt încântate să înceapă o viaţă nouă şi aşteptă cu nerăbdare să-şi petreacă timpul împreună, fără să se gândească la posibilele probleme care ar putea să apară. Deşi sunt de acord că banii nu aduc fericirea, partea financiară este unul dintre factorii importanţi care duc la divorţ. Lipsa acestora este un bun predictor al unui eventual divorţ, mai ales dacă sunt motiv de ceartă chiar înainte de căsătorie, scrie familyshare.com.

Consilierii în problemele de cuplu au făcut o listă cu cele mai importante conflicte economice, care duc la divorţ:

Datoriile

Fie că este vorba un împrumut, un credit auto sau patima jocurilor de noroc, cei mai mulţi oameni iau acest bagaj financiar cu ei la altar. Plata datoriilor poate cauza probleme, mai ales în cazul în care unul dintre soţi are mai multe decât celălalt. Această problem poate acţiona ca o ancoră care ţine pe loc dezvoltarea financiară, uneori şi ani de zile.

Gestionarea banilor

Personalitatea partenerilor are una dintre cele mai mari influenţe asupra modul în care sunt gestionaţi banii. Este ceva care a fost adânc înrădăcinat în fiecare încă din copilărie, fiind un lucru extreme de dificil de schimbat. Un cuplu ar putea fi complet lipsit de datorii, dar îşi poate crea probleme pe parcurs, în cazul în care unul dintre parteneri este cheltuitor, iar celălalt încearcă să facă economii. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul cuplurilor care nu şi-au acordat suficient de mult timp pentru a se cunoaşte, iar după căsătorie au ajuns la concluzia că nu sunt compatibili din acest punct de vedere.

Veniturile

În cazul în care unul dintre soţi câştigă cu mult mai mult decât celălalt, acesta poate fi începutul unui "joc de putere", soţul cu salariu mai mare având tendinţa de a hotărâ modul în care banii trebuie să fie cheltuiţi. Problema poate apărea şi atunci când unul dintre soţi este şomer sau nu are loc de muncă, cei doi neînţelegând importanţa înţelegerii lucrului în echipă, în scopul atingerii obiectivelor comune.

Intervenţiile familiei

Familia lui vrea să plece într-o excursie la Disneyland, în timp ce fratele ei are nevoie de un loc unde să stea timp de câteva luni. Sora lui are nevoie de bani pentru achitarea facturilor, iar părinţii ei fac presiuni asupra pentru a-i vizita mai des. Dacă unul dintre soţi crede că "familia este cel mai important", celălalt se întreabă de ce nevoile de cuplu au trecut pe locul doi, situaţia ar putea aduce un cuplu mai aproape de divorţ.

A ta, a mea, a noastră

Uneori, partenerii decid să-şi ţină banii separat şi să împartă cheltuielile în mod egal, pentru a evita posibilele certuri. Pe lângă faptul că acest lucru nu este întotdeauna cea mai rea soluţie, permiţând fiecăruia dintre soţi să facă achiziţii în limita sumei pe care o deţine, pot apărea în continuare nemulţumiri legate de modul în care unul dintre parteneri îşi gestionează finanţele. În acest mod, scade puterea de a face economii a cuplului, ceea ce împiedică atingerea obiectivelor comune viitoare.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite