Cum a apărut prima biserică a swingerilor în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de persoane care practică schimbul de parteneri sexuali şi-a schimbat forma de organizare din club privat în biserică, informează ediţia electronică a Washington Post. Grupul a luat această hotărâre dupa ce şi-a mutat sediul în preajma unor instituţii bisericeşti, provocând un scandal monstru în oraşul Nashville.

Şase nopţi pe săptămână, The Social Club din centrul oraşului Nashville organizează petreceri pentru cupluri sau persoane singure care vor să danseze, flirteze sau să socializeze. Uneori, acţiunea se mută la etajul sediului clubului, în dormitoarele special destinate cuplurilor care vor să facă schimb de parteneri sau persoanelor care vor să facă sex în grup.

„Aminteşte-ţi, suntem cu toţii străini până când ne întâlnim!” este deviza grupului de swing-eri fondat în 1980 pentru a permite adulţilor să-şi exploreze fanteziile sexuale cu partenerii lor sau ai altora. Grupul a hotărât de curând că a sosit momentul să mute sediul clubului de swing în suburbiile oraşului, dar odată cu achiziţia unei clădiri din apropierea unei şcoli creştine au apărut protestele locuitorilor din zona respectivă.

Pentru a rezolva problema amplasării clubului în proximitatea unei şcoli creştine, fondatorii grupului au hotărât să transforme clubul într-o biserică. O biserică pentru swing-eri, unde aceştia să se întâlnească, să socializeze şi să se înhame la practicile care le alină existenţa. Deşi oraşul este total împotriva acestei mutări, avocatul clubului, Larry Roberts, susţine că swing-erii au Constituţia de partea lor.

„Pot să ne dea în judecată şi să ceară o hotărâre judecătorească pentru a opri activitatea clubului, dar moi putem prezenta o doctrinăa a grupului asemenătoare doctrinelor religioase.”, a spus Roberts. Acesta a dat şi câteva exemple din doctrina swing-ului. „Să nu furi. Să nu minţi. Să nu înşeli. Să nu faci rău aproapelui. Să nu comiţi adulter fără consimţământul partenerului/erei.” 

Cum a devenit clubul de swing o biserică

Ani la rândul, swing-erii se întâlneau într-o clădire din cărămidă dintr-o zonă înţesată de librării cu cărţi pentru adulţi şi cluburi de noapte ascunse vederii. În prezent, zona se dezvoltă rapid, astfel că fondatorii grupului şi-au vândut sediul pentru 1,3 milioane de dolari, mai mult decât dublul sumei pe care au plătit-o pentru achiziţionarea clădirii, în 1998.

Au cumpărat apoi o clinică medicală abandonată dintr-un cartier liniştit aflat în nordul oraşului. Spaţiul împărţit în cabinete medicale care pot fi uşor transformate în camere tematice era aproape perfect. Problema o reprezintă însă amplasarea, construcţia fiind poziţionată între două biserici şi o academie creştină. Avocatul grupului i-a avertizat pe fondatori că odată cu achiziţionarea acestei clădiri, vor da naştere unui scandal monstru.

Şi aşa a fost. Karen Bennett, reprezentanta cartierului în consiliul legislativ al oraşului Nashivlle a spus că peste 400 de părinţi s-au prezentat la audierile publice din ultimele luni pentru a aminti că este vorba de un cartier cu oameni de bine, familişti şi cu principii solide. Aceştia au mai adăugat că stabilirea sediului clubului de swing în cartierul lor ar fi o pată neagră pentru comunitatea respectivă. Oamenii din cartier au ajuns chiar şi la televiziunea locală, unde au ameninţat grupul că vor face toate demersurile posibile, chiar şi politic, pentru ca noul sediu al clubului să nu ăşi deschidă porţile.

Astfel, deşi în momentul achiziţionării fostei clinici medicale, reprezentanţii clubului s-au asigurat că legea le permite să organizeze evenimente, la scurt timp, Bennett a introdus o nouă ordonanţă care interzice clubului să organizeze adunări de orice natură. Consiliul Local a aprobat ordonanţa, iar la după puţin timp chiar statul Tennessee a introdus o nouă lege conform căreia este interzisă amplasarea cluburilor private cu teme sexuale la mai puţin de 300 de metri de şcoli.  

Văzând că instituţiile religioase sunt atât de puternice şi de protejate în SUA, avocatul clubului de swing a venit cu ideea că dacă nu se pot lupta cu ele, ar trebui să treacă de aceeaşi parte a baricadei. Astfel, conform noilor planuri de renovare „camera de joacă” va deveni amfiteatrul „enoriaşilor”. De asemenea, vor exista şi încăperi destinate „corului” sau „clopotului”.  Avocatul susţine că nu se va mai face sex, dar oamenii se vor putea strânge în continuare şi vor putea să facă planurile pentru partidele de sex ce vor avea loc în altă parte.

Un judecător nu poate stabili dacă o divinitate este reală sau falsă

Consituţia SUA este ambiguă în ceea ce priveşte religia, iar după secole de dezbateri în sălile de judecată, problema nu s-a rezolvat. Profesorul de drept al Universităţii Davis, Alan Brownstein a declarat că încă nu există o definiţie a religiei în jurisprudenţa Americii, iar libertatea religiilor implică şi diversitatea şi tolerarea lor. 

 „Suntem îngrijoraţi de faptul că dacă definim prea stric religia, putem sfârşi prin a exclude anumite credinţe care merită recunoaştere.”, a spus Brownstein. „Este foarte greu să găseşti o definiţie bună pentru religie care să şi includă tot ce ar trebui inclus, dar să şi excludă ceea ce considerăm noi că ar trebui exclus.”.

Ce înseamnă asta pentru biserica swingerilor?

Cei mai mulţi studenţi de la academia creştină au căzut de acord asupra faptului că biserica de swing-eri ar avea probleme dacă statul ar da-o în judecată pentru a demonstra că nu este cu adevărat o biserică. Faptul că au trecut la o forma de organizare pe criterii religioase pentru a evita interdicţia care se aplică cluburilor de sex nu dă prea bine în ochii judecătorilor.

Profesorul de Drept Constituţional de la Universitatea George Washington a oferit însă o altă opinie, una non-religioasă. În 2013, Curtea Federală de Justiţie din Utah a hotărât că legea împotriva poligamiei este neconstituţională. Astfel, oamenilor le era în continuare interzis să fie căsătoriţi cu doău persoane diferite în acelaşi timp, dar nu mai avea puterea să judece ceea ce făceau oamenii în privat. 

O astfel de abordare ar putea fi folosită şi în cazul bisericii swing-erilor. Cheia este ca toate activităţile să aibă loc în spatele porţilor închise. „Ei sunt un club, au membri. Pot face orice în interiorul sediului lor, atâta timp cât acesta este destul de mare pentru toţi.”, a precizat Lupu. 

Pe de altă parte, swing-erii ar putea susţine că Guvernul le-a violat dreptul la intimitatea sexuală în momentul în care le-a interzis practicile sexuale în incinta clădirii pe care au achiziţionat-o. Profesorul Lupu consideră că această abordare ar fi destul de puternică şi ar putea să le ofere câştig de cauză. 

Una peste alta, întregul scandal nu a făcut decât să aducă mai mulţi membri clubului, membri care fie nu ştiau de existenţa acestuia, fie credeau că grupul se află în ilegalitate. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite