Tort cu două creme de ciocolată (ganache)
0Perfect pentru iubitorii de ciocolată, tortul cu două creme de ciocolată (ganache) este un răsfăţ delicios de dulce, numai bun de preparat la sfârşitul unei săptămâni „amare”.
Tort cu două creme de ciocolată (ganache): ingrediente blat de cacao
- 3 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 lingură apă rece
- 1 lingură ulei
- 4 linguri faină
- 1/2 praf de copt
- 3 lg de zahăr
- 300 ml apă
- vanilie
Tort cu două creme de ciocolată (ganache): ingrediente ganache de ciocolată amăruie
- 240 ml frişcă lichidă
- 300 g ciocolată amăruie
- 40 g unt nesărat
Ingrediente ganache ciocolată albă
- 160 ml frişcă lichidă
- 200 g ciocolată albă
- 30 g unt nesărat
Decor
- 100 ml frişcă
- bomboane
Tort cu două creme de ciocolată (ganache): mod de pregătire
Blatul: după ce mixăm bine albuşurile, adaugăm treptat zahărul şi continuăm până se formează o spumă care nu curge. Adaugăm şi gălbenuşurile, se opreşte mixerul şi se adaugă cacao şi făina cu praful de copt. În continuare, amestecăm uşor până devin omogene. Se toarnă într-o formă cu pereţi detaşabili cu un diamatru de 23 de centimetri şi se însiropează cu un sirop făcut din patru linguri de zăhăr şi 300 ml de apă.
După ce încălzim frişca în bain-marie (procedeu gastronomic prin care încălzim un recipient care conţine un fe de mâncare ţinându-l în lichid fierbinte), adăugăm ciocolata marunţită împreună cu untul şi amestecăm până se topeşte. Lăsăm la rece o oră sau două, după care mixăm până când amestecul capătă o consistenţă cremoasă, apoi însiropăm blatul de cacao. Se pune ganachul de ciocolată şi se lasă la rece timp de două ore. Se adaugă şi crema albă, după care se ţine la rece timp de o zi.