Savurează o ruladă apetisantă cu cremă de iaurt şi caise!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foloseşte iaurt grecesc dacă vrei să obţii o cremă mai fină şi mai plăcută la gust
Foloseşte iaurt grecesc dacă vrei să obţii o cremă mai fină şi mai plăcută la gust

Vara, deserturile cel mai des preparate sunt cele cu fructe de sezon. Caisele sunt în top. Aroma lor „îmbracă” prăjiturile într-o haină fină. Te provocăm să prepari o ruladă apetisantă cu cremă de iaurt şi caise!

Ingrediente

4 ouă
1 praf de sare
100 g zahăr
70 g făină
30 g amidon de porumb
½ linguriţă praf de copt

Pentru piureul de caise

2 foi gelatină
450 g caise
4 linguri zahăr
2 linguri zeamă lămâie
2 linguri lichior lămâie

Pentru crema de iaurt

4 foi gelatină
400 g iaurt gras
1 linguriţă coajă rasă lămâie
50 g zahăr pudră
3 linguri lichior lămâie
250 ml frişcă lichidă

Preparare

Pentru blat, baţi albuşurile cu sarea până se întăresc, adaugi treptat zahărul şi mixezi până se topeşte.

Adaugi gălbenuşurile treptat şi încorporezi făina cernută cu amidonul şi praful de copt.

Torni într-o tavă de 40×30 cm unsă şi tapetată şi coci 10-15 minute, la foc mic. Răstorni pe un şervet umezit, rulezi şi laşi să se răcească.

Află aici reţeta completă de ruladă cu cremă de iaurt şi caise

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite