Mituri în bucătărie pe care nu ar trebui să le mai credeţi: se pune sau nu smântână în spaghetele carbonara şi cât de necesar este untul în reţetele de biscuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că este vorba de paste, supă de tăiţei sau tocăniţă de vită, s-ar putea să descoperi că reţeta pe care o foloseai până acum este greşită. Specialiştii în gastronomie explică de ce nu se pune smântână în pastele carbonara sau cum sunt condiţionate reţetele de biscuiţi de folosirea untului.

Fiecare bucătar îşi are secretele lui, însă dincolo de acestea circulă tot felul de mituri, multe dintre ele neavând niciun sâmbure de adevăr, scrie msn.com. Fie că aţi încercat să puneţi ulei în apa în care aţi fiert pastele sau aţi adăugat lapte în oul bătut înainte de a-l pune în tigaie, speciliştii culinari explică de ce este greşit să procedăm în acest mod.

În continuare vă prezentăm câteva mituri la care ar trebui să renunţaţi:

Carnea pe grătar trebuie întoarsă o singură dată

Se pare că teoria conform căreia carnea trebuie întoarsă o singură dată este complet falsă. Specialiştii sunt de părere că o bucată de carne întoarsă de mai multe ori se găteşte mai repede şi mai uniform. În acest fel, niciuna din părţi nu se încinge sau răceşte prea tare. S-ar putea să nu obţii o crustă groasă, însă carnea va fi mult mai suculentă şi mai gustoasă.

Adăugarea unei linguri de ulei în apa în care fierb pastele le va face mai puţin lipicioase

Pastele ar putea fi mai puţin lipicioase dacă în timpul fierberii se adaugă o lingură de ulei, dar într-un final vor aluneca din furculiţă de fiecare dată când vom încerca să mâncăm. Nu mai amintim de cantitatea de grăsimi adăugată peste carbohidraţii din paste, sosul conţinând la rândul său foarte mult ulei.  

Poţi face biscuţi delicioşi fără a folosi unt

Adevăraţii biscuiţi ar trebui să fie pufoşi, dar sfărâmicioşi, iar pentru acest lucru au nevoie de unt, un ingredient ce nu poate fi exclus.

Poţi adăuga lapte în oul bătut înainte de a-l prepara în tigaie

Adăugarea laptelui în oul bătut înainte de a fi preparat în tigaie poate duce la uscarea şi arderea acestuia. Asiguraţi-vă că utilizaţi cele mai proaspete ouă şi amestecati-le fără condimente înainte de a le pune în tigaie. Se îndepărtează de la sursa de căldură chiar înainte de a fi gătite în totalitate. Căldura tigăii va continua să îşi facă efectul asupra acestora, fiind momentul potrivit pentru a adăuga condimente, lapte sau chiar smântână pentru o consistenţă mai cremoasă.

Spaghetele carbonara sunt făcute cu smântână

Reţeta autentică de spaghete carbonara nu include smântână. Textura cremoasă este dată din simpla combinaţie de brânză şi ouă, care se adaugă imediat după ce pastele sunt fierte.

Nu prăjeşti puţin carnea de vită înainte de a prepara tocăniţa

Când vine vorba de tocăniţa din carne de vită, omiterea procesului de uşoară prăjire a cărnii înainte de adăugarea legumelor şi condimentelor este un lucru greşit. De aici vine gustul intens, aşa că data viitoare nu ar trebui să mai treceţi cu vederea acest pas.

Pâinea pentru bruschete trebuie să fie bine prăjită

Deşi bruschetele îşi au numele din italiană şi înseamnă „pâine prăjită“, la început fiind preparate din felii groase de pâine, bine făcute pe grătar, bucătarii recomandă rumenirea uşoară, folosirea unor roşii suculente şi a unui ulei de măsline de înaltă calitate.  

Utilizaţi numai piept de pui pentru supa cu tăiţei

Pentru a prepara o supă de tăiţei delicioasă nu utilizaţi doar piept de pui. Fierbeţi puiul în întregime, pentru a da gust, şi păstraţi în supă numai pieptul, pe care îl tăiaţi în bucăţi mici. Restul de pui poate fi folosit în alte preparate.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite