Humus cu ardei copt şi usturoi, reţetă simplă şi delicioasă pentru post
0Humusul cu ardei copt este un preparat nu numai sănătos, ci şi foarte gustos, perfect şi pentru perioada postului.
Carmen Negoiţă, fashion blogger şi adeptă a alimentaţiei raw vegan, mai exact a preparatelor din ingrediente vegetale, 100% naturale, fără a fi gătite la foc şi temperaturi înalte, pentru a-şi păstra nutrienţii benefici organismului, ne propune o reţetă sănătoasă, de humus cu ardei copt, perfectă pentru perioada postului.
Carmen a aflat reţeta cu ocazia lansării cărţii Ligiei Pop, raw food chef (bucătar specializat în alimentaţia vegană fără foc) şi consultant în nutriţie raw food, şi a inclus-o deja printre preparatele sale preferate.
"Aveţi nevoie de 200 de grame de năut fiert, 100 de grame de ardei copt, o linguriţă de ulei de măsline presat la rece şi o linguriţă de ulei de in cu rodie, care îi dă un gust foarte bun. Am mai adăugat 2 căţei de usturoi, sare de Himalaya după gust, şi puţină apă, cât să se lege. Aveţi grijă să nu puneţi prea multă apă, pentru că iese apos. Am pus totul în blender şi, într-un minut, am făcut cel mai gustos humus", a povestit Carmen Negoiţă.
Aceasta a postat şi o înregistrare video pe YouTube, în care arată, pas cu pas, cum se pregăteşte respectiva reţetă.