Cum faci o salată delicioasă cu pepene, gustarea perfectă pentru zilele călduroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă salatele de vară clasice nu vă mai sunt pe plac şi vreţi să încercaţi combinaţii inedite de gusturi, vă propunem două reţete în care ingredientele dulci, sărate şi picante se completează perfect.

1. Salată de pepene cu roşii

Dacă asocierea dintre pepene verde şi roşii vi se pare ciudată, acest aperitiv va fi de-a dreptul revelator. Din punct de vedere botanic, inedita combinaţie are sens, tomatele fiind, la fel ca şi pepenii, fructe. Cheia este, de fapt, sezonul în care se consumă această salată, recomandată fiind vara, când se pot găsi fructe şi legume proaspete şi naturale, cu un gust mult mai intens decât cele pe care le găsim pe piaţă iarna.

Ingrediente:

- 3-4 roşii medii, cu miezul scos, tăiate bucăţi mari

- un castravete, curăţat, tăiat cubuleţe şi fără seminţe

- brânză feta sau mozzarella 

- câteva bucăţi de pepene, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe

- o jumătate de avocado, curăţată şi tăiată cubuleţe

- o lingură de ierburi aromate, după preferinţă

- un vârf de linguriţă de seminţe de coriandru

- 3 linguri de ulei de măsline

- 3 linguri de oţet balsamic

- sare şi piper după gust

image

FOTO epicurious.com

Preparare: 

Se combină, într-un bol, roşiile, castravetele, pepenele, avocado şi ierburile. Pentru un gust uşor picant presară coriandrul. Într-un alt bol, amestecă uleiul de măsline, oţetul balsamic şi adaugă sare şi piper. Gustă rezultatul şi asezonează salata înainte să o serveşti.

2. Salată picantă cu trei feluri de pepene

Ingrediente:

- bucăţi de pepene roşu fără seminţe

- bucăţi de pepene galben cantalup fără seminţe

- bucăţi de pepene galben honeydew fără seminţe

- o jumătate de ceapă albă mărunţită

- 2 linguri de coriandru mărunţit

- un ardei iute mărunţit

- o linguriţă de coajă rasă de lămâie verde (limetă)

- 3 linguri de zeamă de lămâie verde (limetă)

- sare

- boia

Preparare:

Combină primele şase ingrediente (pepene roşu, catalup, honeydew, ceapă, coriandru, ardei iute) într-un bol. Coaja rasă de lămâie împreună cu zeama de lămâie (limetă), sarea şi boiaua se amestecă într-un alt bol. Apoi se toarnă dressingul peste salată şi se amestecă uşor. Se lasă cel puţin 15 minute în frigider pentru ca aromele să se întrepătrundă. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite