Cât de sănătos este pateul din comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă îţi place pateul şi îl consumi des, poate te-ai întrebat cât de sănătos este de fapt. Produsul sub formă tartinabilă a suferit diverse modificări de-a lungul timpului, comercianţii adaugându-i de multe ori ingrediente de calitate medie şi inferioară. Iată ce trebuie să ştii despre el:

În principiu, ingredientul principal din pate trebuie să fie ficatul, iar reţetele tradiţionale nu includeau substanţe chimice cancerigene sau exagerat de multă sare şi carne de provenienţă îndoielnică.

Ce conţin pateurile din comerţ

Etichetele pateurilor de ficat din comerţ au, suprinzător, un conţinut din ce în ce mai scăzut de…ficat. Îmbunătăţit cu aditivi alimentari care îţi pun în pericol sănătatea, majoritatea conservelor cu pate conţin foarte multă sare şi doar 15-20% ficat.

Aditivii din porumb, slănină sau şorici sunt adevărate bombe calorice şi fac din acesta un aliment care trebuie evitat în curele de slăbire. Cel mai întâlnit colorant este carminul, care poate produce alergii şi erupţii cutanate. Totodată, prezenţa monoglutamatul de sodiu reprezintă un alt ingredient care indică cât de sănătos este pateul pe care urmează să îl cumperi. Potenţiator de aromă, acesta oferă un gust foarte bun, însă este extrem de nociv pentru sănătate şi poate crea dependenţă.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite