Şorici de porc la cuptor, un aperitiv crocant „îndrăgostit” lulea de păhărelul de ţuică
0Godacul îngrăşat temeinic, sacrificat în preajma sărbătorilor, hrăneşte toată familie, pe fiecare după gust. Transformat în cârnaţi, sarmale, fripturi sau răcituri, porcul nostru cel de toate zilele este învelit în „straie” de piele numai bună de mâncat şi ea, sărată sau crocănţită la cald. Vă prezentăm, aşadar, o reţetă de şorici de porc la cuptor.
Numai bun de pus pe masă în Ajunul Crăciunului, şoriciul de porc la cuptor se „pupă” grozav cu un păhărel de ţuică, potrivit blogului culinar bucatarialuiradu.co.uk.
Şorici de porc la cuptor: preparare
Se pregăteşte extrem de simplu, dintr-o bucată mare de şorici tăiată fâşii şi curăţată bine înainte. După ce se „îmbăiază” şoriciul în apă opărită, se şterge cu blândeţe, cu un prosop de bucătărie. Se aşează apoi în tavă, se presară sare pe deasupra lor şi se bagă în cuptor la aproximativ 170 de grade Celsius până când se pârjolesc.