Kremlinul, sub influenţa halucinaţiilor unui fost general KGB şi a preoţilor care care nu au nimic în comun cu Ortodoxia, ci cu panslavismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin şi Nikolai Patruşev, cei mai puternici oameni din Rusia ce vind din fostul KGB
Vladimir Putin şi Nikolai Patruşev, cei mai puternici oameni din Rusia ce vind din fostul KGB

În cercul lui Putin se vorbeşte o limbă proprie, folclorul şi umorul lor sunt necunoscute. Ei cred în lucruri despre care ruşii şi restul lumii nu au nici cea mai mică bănuială. Superstiţiile lor, horoscoapele, sfinţii, fricile, speranţele, binele, răul lor – toate acestea există de mult timp şi se pare că şi iau decizii în funcţie de asta.

În anii 1920 şi 1930, membrii NKVD, predecesorul KGB-ului, s-au interesat activ de ocultism. În Rusia post-sovietică, astfel de practici au fost promovate de generalul KGB Gheorghi Rogozin. 

Un alt oficial înalt, generalul FSB Boris Ratnikov declara pentru Rossiskaia Gazeta în decembrie 2006 că serviciile speciale au accesat subconştientul secretarului de stat american Madeleine Albright şi au descoperit o „ura patologică împotriva slavilor” şi visurile sale de control asupra Rusiei.  

Actualul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei Nikolai Patruşev, unul dintre cei vechi şi mai apropiaţi sfătuitori ai preşedintelui Vladimir Putin a reconstituit apoi această frază în 2015 ca fiind o „declaraţie” a fostei şefe a diplomaţiei americane care a murit în urmă cu două săptămâni, susţinând că Albrigh ar fi spus că Siberia şi Orientul Îndepărtat nu aparţin Rusiei. Printre altele, Patruşev susţine că America este geloasă pe resurse naturale ale Rusiei şi consideră că „le controlează ilegal şi nemeritat”.

Dar de unde au pornit toată istoria: S-au scris multe despre asta în anii 1990. Aleksander Korjakov, un fost general KGB care a servit ca şef al serviciului de securitate prezidenţial al lui Boris Elţîn din 1993 până în 1996, a avut un adjunct, Gheorghi Rogozin, care s-a ocupat în mod special de chestiuni ocultiste şi paranormale. Rogozin susţinea că a înviat sufletele morţilor, a pătruns în subconştientul oamenilor prin fotografii şi a inventat horoscoape pentru Boris Elţin. Contemporanii lui Rogozin l-au luat în râs, desigur, dar timpul e un mare nivelator.

În 1992, Rogozin a lucrat în Serviciul de Securitate al Preşedintelui ca prim-adjunct al şefului Securităţii Prezidenţiale. A lucrat pe telepatie, clarviziune, hipnoză, psihologie aplicată, parapsihologie, telekinezie, astrologie . În institutele de cercetare de stat, în laboratoarele private, Rogozin a efectuat experimente secrete pentru război percepţia extrasenzorială dintre serviciile de informaţii CIA şi KGB. A primit pseudonimul „Merlin al Kremlinul” (sau „Nostradamus în uniformă”). În 1994 a devenit general-maior al serviciilor secrete ruse FSB .

generalul gheorghi rogozin

Generalul Ratnikov a relatat că şeful său, generalul Rogozin, a folosit o fotografie pentru a pătrunde în subconştientul lui Madeleine Albright, unde a descoperit gânduri despre necesitatea ca Rusia să rămână fără Siberia şi Orientul Îndepărtat.

Umbra generalului KGB ocultist Gheorgi Rogozin, la Kremlin

Patruşev este un politician foarte important şi influent, o persoană crucială pentru sistemul rus. El a fost alături de Putin de la bun început, de la ascensiunea sa la putere în 1999. Patruşev este acum secretar al Consiliului de Securitate, ceea ce înseamnă că influenţa sa se extinde la cele mai serioase chestiuni de stat, inclusiv război şi pace. Orice greşeală din partea lui riscă o catastrofă.

Dar el este omul care repetă cuvintele atribuite lui Albright de parcă aceasta le-ar fi şi spun , când de fapt au fost pronunţate de un general rus excentric urmă cu mai bine de 25 de ani. Pe baza acestor cuvinte, Patruşev trage concluzii, concepe noţiuni şi creează doctrine. Poate că Rusia se pregăteşte de război cu SUA pentru că într-un dosar secret de la Kremlin scrie că Albright plănuia să ia Siberia.

Se pare că halucinaţiile unui om demult mort care a lucrat la Kremlin ar putea avea ca rezultat un adevărat război sau, cel puţin, o adevărată criză în politica externă.

În cercul lui Putin se vorbeşte o limbă proprie, folclorul şi umorul lor sunt necunoscute. Ei cred în lucruri despre care ruşii şi restul lumii nu au nici cea mai mică bănuială. Superstiţiile lor, horoscoapele, sfinţii, fricile, speranţele, binele, răul lor – toate acestea există de mult timp şi se pare că şi iau decizii în funcţie de asta.

Patruşev a prezis că visele ucrainene de unitate vor deveni nimic, deoarece „batalioanele naţionaliste” vor semăna diviziune şi vor determina fostul stat sovietic să se spargă „în mai multe naţiuni”.

 Chiar dacă invazia care a început la sfârşitul lunii februarie se dezvoltă în genul de confruntare prelungită pe care generalii ruşi i-au promis liderului lor că o pot evita, linia oficială rămâne la fel de ambiţioasă şi belicosă ca întotdeauna, plină de inexactităţi istorice, fantezii naţionaliste groaznice şi argumente menite să fragmenteze o coaliţie occidentală a cărei durabilitate a surprins Kremlinul.

Pentru influenţa sa asupra vastului aparat militar şi de securitate al naţiunii, Patruşev a fost numit „cel mai periculos om din Rusia” de analistul Mark Galeotti. El a făcut presiuni pentru o politică externă din ce în ce mai agresivă de când i-a intrat în cap spusele unui general excentric al KGB că fostul secretar de stat american Madeleine Albright visa să cucerească Rusia pentru resursele sale naturale.

Putin subscrie, de asemenea, la teoria conspiraţiei Albright. Lăsând la o parte fanteziile paranormale, în interviul acordat de Patruşev publicaţiei Rossiskaia Gazeta nu a lipsit niciun fel de frică conspirativă. El a spus că refugiaţii ucraineni vor aduce în Occident „boli de mult uitate” şi vor reînvia „piaţa neagră a organelor umane”.

Viziunea xenofobă faţă de refugiaţii care fug din oraşele devastate de bombardamentele ruseşti este puternic în contradicţie cu invocaţiile Kremlinului la fraternitatea ruso-ucraineană. Apărând invazia, Patruşev a spus că a fost necesar să se efectueze o „de-nazificare” şi „demilitarizare” a Ucrainei „din cauza faptului că o Ucraina saturată de arme reprezintă o ameninţare pentru Rusia, inclusiv din cauza dezvoltării şi utilizării energiei nucleare. arme chimice şi biologice.”

Ucraina a renunţat la arsenalul său nuclear - parte a moştenirii sale sovietice - în 1994, ca parte a ceea ce este cunoscut sub numele de memorandumul de la Budapesta. Informaţiile false potrivit cărora Hunter Biden, fiul preşedintelui, şi filantropul evreu american George Soros finanţează laboratoare de arme biologice în Ucraina sunt obişnuite în presa rusă. Departamentul de Stat a calificat astfel de rapoarte„prostii totală”.

Fostul şef al serviciilor de informaţii ruse şi-a mai amintit că naziştii au ţinut evidenţe şi au planificat procesele de exterminare a oamenilor din lagărele de concentrare pe „maşinile de calcul ale IBM”.

Kremlinul a susţinut că Occidentul a fost surprins în mod repetat dormind de  ascensiunea fascismului, cel mai recent în Ucraina.

Expertul în politică Ben Noblede la University College London a declarat pentru BBC că cel puţin o parte din animozitatea lui Patruşev faţă de Occident pare să aibă rădăcini în viziunea paranormală a generalului KGB Gheorghi Rogozin.

Statele Unite au devenit principalul adversar al Rusiei în ultimele două luni, o reluare a politicii internaţionale de pe vremea Războiului Rece când Patruşev şi Putin erau tineri ofiţeri KGB. În multe privinţe, ambii bărbaţi sunt mult mai confortabil să lucreze pe picior de Război Rece decât în ​​conformitate cu regulile democraţiei secolului 21.

Săptămâna trecută Patruşev a părut chiar să se implice în războaiele culturale americane denunţând „aşa-numitele modele progresive de educaţie” despre care spunea că au devenit normă în Statele Unite şi nu au loc în Rusia.

„În SUA, de exemplu, mulţi oameni spun deja că la lecţiile de matematică ar trebui să se cânte şi să se danseze, pentru că rezolvarea problemelor şi ecuaţiilor deprimă şi discriminează pe cineva”, a spus Patruşev, lăudând educaţia sovietică ca fiind cea mai bună din istoria lumii.

El a condamnat, de asemenea, internetul, despre care a spus că poate servi drept front de „dezinformare politizată”.

Ofiţerii de Securitate ruşi, admiratorii practicilor oculte

Ofiţerii de securitate ruşi şi, în general, forţele de securitate sunt admiratorii ai vrăjitorilor şi ale practicilor de magie de multă vreme.

Parapsihologul Natalia Berestova a declarat că, în timpul loviturii de stat din august 1991, la solicitarea lui Boris Elţîn, a fost organizat un grup de parapsihologi care se ocupau de Casa Albă . Aceştia au primit sarcina de a influenţa evenimentele, împingându-le în direcţia necesară conducerii ruse.

Dorinţa de folosi „metode neconvenţionale” în guvernarea ţării a rămas.

Astrologi la Ministerul Apărării din Rusia

Astrologi cu normă întreagă lucrează în Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse. Activităţile Institutul de CosmoRitmologie şi Institutul de probleme de ştiinţe naturale (IPE) al Academiei Ruse de Ştiinţe Naturale IPE au fost autorizate prin decizia şefului Forţelor Armate nr. 9-93 din 24 iunie 1993. Institutul pregăteşte prognoze cu privire la deciziile guvernamentale. Sunt cunoscute şi numele câtorva persoane care au supravegheat programe parapsihologice. Pentru militari, a fost Firiaz Rahimovici Hanţeverov, general-locotenent al Direcţiei Principale de Informaţii (GRU).

Dar cel mai semnificativ magician al Kremlinului este considerat general maior Gheorghi Rogozin.

Colonelul GRU Viktor Novikov a lucrat ca parapsiholog la Kremlin în primul mandate al lui Putin. Strategul politic Serghei Kurghinian l-a descris pe Novikov ca pe un psiholog „cu o aplecare către ocultism”. Igor Oleinik, directorul Institutului pentru Strategii de Dezvoltare şi Securitate Naţională, a declarat că grupul lui Novikov a fost asociat cu „vrăjitorul“ Rogozin.

Ziarul Komsomolskaia Pravda, din 14 ianuarie 2000, publica un articol intitulat „Astrologii militari au ştiut despre preşedinţia lui Putin în urmă cu doi ani”. Era un interviu cu căpitanul de rangul I, astrologul militar Aleksander Buzinov de la Institutul de CosmoRitmologie. Pentru prima dată, căpitanul de rangul I, Aleksandru Buzinov, a fost prezentat publicului ca astrolog oficial al Ministerului Apărării, pe 26 decembrie 1997, în programul NTV Eroul Zilei.

KGB-ul, Biserica şi elita rusă

Nu e sigur dacă clerici ruşi au o influenţă aspua elitei de la Kremlin sau doar sunt folosiţi.  Nu se ştie de când datează legătura dintre Putin şi stareţul Ilie de la Mănăstirea Stretenski din Moscova, situată la doi paşi de sediul FSB, moştenitorul serviciului sovietic de spionaj KGB,. Cert este că acesta din urmă este destul de cunoscut elitei ruse, fiind duhovnic, pe lângă patriarh, pentru guvernatori, generali şi soţii Medvedev. Îi primeşte pentru sfaturi de viaţă, prezicerea viitorului, vindecarea bolilor şi nu numai. Anatolii Brovko, un fost guvernator al regiunii Volgograd, s-a declarat entuziasmat după o vizită la schiarhimandrit, catalogându-l  drept „o persoană uimitoare, cu darul previziunii“.

Şi legătura dintre părintele Tihon Şevkunov şi Putin este de mult urmărită, după ce liderul de la Kremlin l-a întâlnit pe acesta la o mănăstire frecventată de agenţii FSB, urmaşul KGB. „Consilier spiritual”, mitropolitul Tihon Şevkunov este unul din apropiaţii preşedintelui rus. Atât de apropiat încât presa rusă, şi nu numai, l-a numit de multă vreme duhovnicul liderului de la Kremlin. Mitropolitul Tihon din Pskov –a justificat invazia Ucraina. E a spus că Ucraina ar fi atacat Rusia care ar fi suferit un număr gigantic de victime, ca în cel de-Al Doilea Război Mondial.

mitropolitul tihon

„Unii oameni înţeleg asta, alţii nu. Dacă nu ar fi făcut-o acum, după un timp, ar fi avut loc un atac asupra Rusiei cu milioane de victime [...] Nu asistăm la un război al unei ţări împotriva alteia, ci la un război intern, care cutremură periodic Rusia. Ruşii nu sunt de vină pentru aceste «lupte intestine»; sunt instigaţi de o «a treia forţă»” 

Mitropolitul de Pskov a justificat războiul împotriva Ucrainei spunând că ucrainenii îi urăsc pe ruşi. Mai ales după căderea lui Ianukovici, în 2014, gândirea lor s-a schimbat, încetând „să mai gândească de bine despre Rusia”. 

Potrivit mitropolitului, antirusismul din Ucraina este unul chiar mai revoltător după intrarea trupelor ruseşti în această ţară. Până şi copiii îi urăsc pe ruşi, iar soldaţii ruşi sunt „torturaţi” în Ucraina. Mitropolitul e de părere că motivul invaziei ruse şi urii ucrainenilor ar fi: „paradele naziste de mii de oameni de la Kiev. Ororile din ultimii ani în Donbas. Copiii scandând pe străzile Ucrainei: «Trosniţi-i pe muscali, adunaţi-le cadavrele». «Suntem copiii Ucrainei» . «Moscova să zacă în ruine!» «Ce te vei face când vei fi mare?» «Măcelar de muscali»... Torturări îngrozitoare ale soldaţilor noştri. Eşti uimit de cum pot ajunge oamenii la o asemenea ură”. „Nu există Ucraina şi Rusia - luate separat - există o singură Sfântă Rusie. Iar duşmanii au decis să ne despartă, distrugând Ortodoxia în Malorusia”, citează ierarhul o „profeţie din 2012”.

„Schismaticii ticăloşi” din Ucraina, după părerea sa, trebuie sa fie „loiali faţă de Patriarhia Moscovei şi Patriarhul Moscovei”. 

„Nu vrem să învingem Ucraina, ci ca acolo să domnească pacea lui Dumnezeu”, a conchis mitropolitul într-o predică duminicală”.

Revista americană Foreign Policy scrie că în centrul sprijinului Patriarhului Kirill pentru război se află homofobia. Kirill crede că Dumnezeu este de partea Rusiei, chiar dacă forţele lui Putin ucid civili, violează femeile şi copii.

În multe privinţe, invazia Ucrainei de către Putin a devenit un război sfânt pentru Rusia. Ambiţiile sale geopolitice sunt strâns legate de credinţă: Putin a ţesut naţionalismul, credinţa, valorile conservatoare şi restaurarea Russky mir („lumea rusă”). Şi l-a înscris pe patriarhul Kirill ca membru al său, care împărtăşeşte părerile sale homofobe. Freedom House, un organ de supraveghere a democraţiei, numeşte afirmaţiile anti-LGBT ale lui Putin „homofobie sponsorizată de stat” folosită pentru a controla Rusia şi spune că „reglementarea genului şi a sexualităţii rămân în fruntea agendelor politice interne şi internaţionale ale Rusiei”, potrivit Foreign Policy.

Sunt voci care spun că Biserica Rusă este o structură FSB/GRU care nu are nimic în comun cu Ortodoxia, ci cu pan-slavismul, cu eforturile expansioniste ale Moscovei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite