Iran: Parlamentul a votat alocarea de fonduri suplimentare pentru programul balistic

Iran: Parlamentul a votat alocarea de fonduri suplimentare pentru programul balistic

Ministrul adjunct de Externe al Iranului Abbas Araqchi Foto: EPA

Parlamentul iranian a votat duminică alocarea a 520 de milioane de dolari (440 de milioane de euro) pentru dezvoltarea programului balistic al ţării şi pentru consolidarea activităţilor regionale ale Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran, ca răspuns la acţiunile Statelor Unite, relatează „Le Point“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Americanii ar trebui să ştie că aceasta nu este decât prima noastră acţiune“, a avertizat preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, după anunţarea votului cu o majoritate covârşitoare în favoarea unui set de măsuri destinate „să facă faţă acţiunilor teroriştilor (...) Statelor Unite în regiune“.
 
Proiectul de lege, care a fost votat de 240 de aleşi dintre cei 244 prezenţi, prevede alocarea a 260 de milioane de dolari pentru „dezvoltarea programului balistic“ şi a 260 de milioane de euro pentru Forţa Quds, aripa Gardienilor Revoluţiei însărcinată cu operaţiunile externe, potrivit agenţiei oficiale de presă IRNA, citată de France-Presse.
 
Votul a avut loc în contextul noilor sancţiuni americane anunţate în iulie împotriva programului balistic al Iranului. 
 
Ministrul adjunct de Externe al Iranului Abbas Araqchi le-a spus membrilor Parlamentului că Executivul sprijină legea, despre care a spus că „a fost concepută înţelept, astfel încât să nu încalce acordul nuclear iranian, furnizând scuze pentru părţile care se opun“, notează Reuters.
 
Potrivit agenţiei anterior citate, proiectul de lege urmează să fie supus unui al doilea vot, urmând să fie transmis apoi organismului clerical pentru aprobarea finală.
citeste totul despre: