„Fumează şi bea prea mult”, se plânge soţia lui Nigel Farage, liderul partidului UKIP din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nigel Farage a sărbătorit victoria la europarlamentare cu o halbă de bere. FOTO Reuters
Nigel Farage a sărbătorit victoria la europarlamentare cu o halbă de bere. FOTO Reuters

Kirsten Farage, soţia liderului UKIP, a acordat primul ei interviu cotidianului „The Telegraph”, însă afirmaţiile sale îi fac mai mult rău decât bine politicianului care a reuşit să ducă UKIP pe primul loc în preferinţele britanicilor la alegerile europarlamentare de duminică. Femeia, de origine germană, vorbeşte despre obiceiurile nesănătoase ale politicianului şi, încercând să justifice o fraudă a acestuia, îl afundă în probleme.

În vârstă de 49 de ani, Kirsten este căsătorită cu Nigel Farage de 15 ani, însă nu este afectată deloc de retorica anti-imigranţi a politicianului care a condus campania împotriva românilor în Marea Britanie. Este primul interviu acordat de doamna Farage, care s-a ferit până acum de atenţia publică, deşi numele ei a fost implicat într-un scandal de fraudă iscat în jurul liderului UKIP. Farage a fost acuzat de delapidare după ce s-a descoperit că a plătit-o cu 27.000 de lire sterline din alocaţiile la care are drept ca membru al Parlamentului pentru ca aceasta să-i fie secretară. 

Farage a spus că salariul ridicat este justificat prin faptul că secretara sa trebuie să lucreze în afara orele normale de program. 

„Nu este un program de la 9.00 la 17.00, de luni până vineri, chiar deloc. Am suficient timp astfel încât să nu pierd zilele în care copiii au meciuri sau să merg la evenimentele de la şcoală şi alte lucruri precum acestea. Stau la computer în cămăşuţa de noapte şi sunt foarte harnică. Dar lucrez în afara orelor de program atunci când am copiii acasă şi în weekenduri. Iar asta este destul de greu pentru o familie, dacă suntem amândoi acasă şi lucrăm, iar copiii nu primesc prea multă atenţie”, explică femeia. 

Însă calificările ei sunt esenţiale pentru cariera politicianului. Mai exact, este vorba despre abilitatea ei de a folosi un computer. „Chiar nu ştie să folosească un calculator. Dacă îl aşez în faţa calculatorului şi-i deschid ceva de citit, ştie doar să dea mai sus sau mai jos. A pierdut deja această cursă, nici nu cred că va învăţa vreodată.”

Toţi cei patru copii ai familiei merg la şcoli private, iar asta înseamnă că sunt, într-adevăr, cam strâmtoraţi, recunoaşte femeia. Parlamentul European a interzis însă că europarlamentarii nu-şi mai pot angaja rudele pentru astfel de activităţi, aşa că familia Farage va pierde şi cele 27.000 de lire. 

Femeia spune că este îngrijorată pentru sănătatea soţului ei pentru că „fumează şi bea prea mult, nu doarme suficient, nu ia masa regulat”. „Acum încep să semăn cu mama lui”, glumeşte Kirsten. 

„Dacă ar fi rasist, n-aş sta cu el. Nu cred că are un singur oscior rău în tot corpul - nu este un bătăuş, doar că-i plac lucrurile bine făcute”, îi ia apărarea femeia. 

Kirsten se plânge şi de schimbările pe care succesul Partidului Independenţei din Regatul Unit (UKIP) le-au adus în viaţa conjugală. Familia nu mai poate ieşi la restaurant, vacanţele nu se mai pot face în Marea Britanie - asta din cauza „atenţiei” îndreptate spre Farage. Liderul UKIP a fost atacat de mai multe ori pe stradă de cetăţeni britanici. 

În plus, de multe ori, Kirsten şi cei patru copii îl văd pe Farage mai mult la televizor decât acasă, a mărturisit femeia. 

Făcând un joc de cuvinte din denumirea sa abreviată (UKIP este şi citirea fonetică a cuvintelor „You keep” - tu păstrezi, en.), acest partid de extremă dreapta este cel care a susţinut că, de la 1 ianuarie, 29 de milioane de români şi bulgari vor veni în Anglia, şi a împărţit fluturaşii pe care era imprimată o fotografie a fostului premier Victor Ciorbea, alături de mesajul: „Toţi românii arată aşa”. 

În nenumărate rânduri, liderii UKIP au susţinut că românii ridică rata infracţionalităţii din Marea Britanie, că fură locurile de muncă ale populaţiei autohtone şi că fraudează sistemul de ajutoare sociale pentru care statul britanic este cunoscut. 

La alegerile europarlamentare de duminică, UKIP a primit cele mai multe voturi din partea britanicilor, câştigând 24 de mandate în Parlamentul European.

DOCUMENTAR Adevărul despre românii din Marea Britanie

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite