FOTO VIDEO Cum arată Oraşul Vinului din Bordeaux, accesibil începând de miercuri turiştilor din lumea întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şapte ani de la lansarea proiectului, Oraşul Vinului a fost inaugurat marţi dimineaţa la Bordeaux şi va fi deschis începând de la 1 iunie turiştilor din lumea întreagă.

„Inaugurarea (Oraşului Vinului, n. red.) este un eveniment naţional şi chiar internaţional“, s-a felicitat preşedintele francez Francois Hollande în discursul susţinut cu ocazia deschiderii noii atracţii turistice din Bordeaux, în sud-vestul Franţei.

„Vom celebra vinul sub toate aspecte sale, ţinând cont de istorie, de geografie şi de legăturile sale cu arta şi cultura“, a completat primarul oraşului Bordeaux, Alain Juppé, probabil viitorul preşedinte al Franţei.

Construit în „noul Bordeaux“, în cartierul Bacalan, Oraşul Vinului îşi va deshide porţile mâine curioşilor din lumea întreagă. Aproximativ 450.000 de turişti sunt aşteptaţi anual de către autorităţi şi administratorii proiectului.

Francois Hollande

Francois Hollande, întâmpinat de Alain Juppé la Oraşul Vinului din Bordeaux FOTO Stéphanie Brossard/Radio France

„Este noul far turistic al (oraşului, n. red.) Bordeaux“, l-a descris deja, entuziasmat, Alain Juppé.

Concepută într-un îmbietor stil futurist, clădirea care atinge înălţimea de 55 de metri şi se extinde pe o suprafaţă de 13.350 de metri pătraţi este construită sub forma unei viţe de vie care urcă spre cer. Aici, iubitorii de vin, colecţionarii sau simplii vizitatori în căutare de amintiri frumoase vor avea ocazia să-i cunoască istoria, să-i admire culorile şi să-i pătrundă aromele într-un tur de maxim două ore prin 19 spaţii tematice. De asemenea, vizitatorii vor putea să să se răcorească în cel mai mare beci din lume - plin cu 9.752 de sticle de vin provenind din 88 de ţări - sau să ia masa într-un restaurant cu vedere panoramică.

Orasul Vinului din Bordeaux FOTO AFP

FOTO AFP

În plus, Oraşul Vinului este prevăzut cu un ponton la râul Garonne, de unde vor fi organizate călătorii către domenii viticole.

Ridicarea „oraşului“ a costat 81 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri publice, europene şi private. Un bilet de acces general costă 20 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite