VIDEO O dronă germană, la un pas să spulbere un avion afgan cu 100 de pasageri la bord

O dronă germană, la un pas să lovească un avion civil cu o sută de pasageri la bord

Filmarea în care o dronă germană scăpată de sub control evită la mustaţă coliziunea cu un avion afgan, la bordul căruia se aflau 100 de pasageri, a generat un mare scandal în Germania, pe fondul unei dezbateri despre noua generaţie de drone comandată de guvernul de la Berlin, notează „Daily Mail” în ediţia electronică.

Imaginile au fost surprinse în urmă cu nouă ani şi au fost publicate recent pe YouTube, deşi sunt, teoretic, strict secrete, potrivit cotidianului britanic. În filmare se vede cum drona germană Luna, care cântăreşte 40 de kilograme, a evitat în ultima clipă coliziunea cu un avionul, incidentul petrecându-se undeva deasupra Afganistanului.

Aeronava fără pilot a fost prinsă în turbulenţele create de avionul Airbus, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a prăbuşit lângă capitala Afganistanului, Kabul.

Săptămâna trecută, ministrul german de apărare Thomas de Maiziere a anunţat că următoarea generaţie de drone s-ar putea să nu fie dotate cu sisteme anti-coliziune, deoarece acestea sunt prea scumpe.

citeste totul despre: