Merkel îi cere lui Obama sprijinirea taxei pe tranzacţiile financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce preşedintele american le-a reproşat europenilor că nu au reacţionat rapid după izbucnirea crizei, cancelarul german vrea ca Barack Obama să sprijine propunerea Comisiei Europene de instituire a unei taxe pe tranzacţiile financiare.

Cancelarul german, Angela Merkel, s-a lansat într-un atac la adresa celor care îi critică politicile privind salvarea zonei euro, precizând că este inacceptabil să ceară acţiuni ferme pentru combaterea crizei datoriilor şi, în acelaşi timp, să se opună încercărilor de reglementare a pieţelor financiare. În cadrul unei conferinţe organizate de IG Metall la Karlsruhe, Merkel a criticat ţările care refuză să se ralieze propunerii Comisiei Europene privind instituirea taxei pe tranzacţiile financiare.

Deşi nu a făcut nominalizări, criticile ei s-au îndreptat fără îndoială spre preşedintele american, Barack Obama, şi premierul britanic, David Cameron, care nu sunt de acord cu iniţiativa Executivului de la Bruxelles. „Trebuie să ne asigurăm că actorii de pe piaţa financiară participă la costurile referitoare la lupta împotriva crizei. Voi insista până când acest lucru se va întâmpla, măcar în Europa, dar cel mai bine şi la nivel mondial", a declarat Merkel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite