Programul de burse Fulbright, prelungit cu încă 10 ani în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei Naţionale se află, în perioada 20 - 24 octombrie, într-o vizită oficială
 în SUA, făcând parte din delegaţia condusă de premierul Victor Ponta   FOTO: Adevărul
Ministrul Educaţiei Naţionale se află, în perioada 20 - 24 octombrie, într-o vizită oficială în SUA, făcând parte din delegaţia condusă de premierul Victor Ponta   FOTO: Adevărul

Studenţii români vor beneficia şi în următorii 10 ani de bursele americane Fulbright. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a semnat marţi, 22 octombrie, la Departamentul de Stat de la Washington, Acordul între Guvernul Statelor Unite ale Americii şi Guvernul României privind continuarea schimburilor educaţionale şi academice, acord administrat de Comisia Fulbright Româno - Americană.

Durata acordului este de 10 ani, de la data intrării sale în vigoare, cu posibilitatea prelungirii, automate, pentru încă 10 ani, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

În România, Comisia Fulbright Româno - Americană oferă cetăţenilor români burse de studiu şi de cercetare în universităţi din SUA, iar cetăţenilor americani burse de studiu şi de cercetare în universităţi româneşti.

Pentru cetăţenii români, bursele se adresează studenţilor, la orice tip de program de studiu şi la specializări diverse, profesorilor, dar şi managerilor din mediul public şi privat.

Până acum, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, peste 2.000 români au beneficiat de bursele Fulbright şi peste 1.000 americani au venit cu Fulbright în România.

Anual, iau parte la acest program aproximativ 10 profesori români şi tot atâţia americani, care predau şi participă la proiecte de cercetare. De asemenea, în jur de 10 studenţi americani şi români iau parte la programele Fulbright Student, vizând studii masterale, cercetare în diverse domenii sau predarea limbii engleze.

Programul Fulbright este un program de schimburi culturale, ştiinţifice şi educaţionale, desfăşurat de SUA în toată lumea, încă din 1946, la iniţiativa senatorului William Fulbright.

Statele Unite finanţează anual în jur de 1.800 de burse de studiu Fulbright pentru tinerii din străinătate, inclusiv din România, care vor să obţină o diplomă de master sau de doctor de la o universitate americană.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite