Ministrul Educaţiei spune că va vorbi cu Universitatea Bucureşti pentru a vedea în ce măsură a utilizat eficient banii alocaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vrea să discute cu conducerea Univeristăţii din Bucureşti (UB), pentru a vedea cum au utilizat fondurile alocate de Ministerul Educaţiei pentru asigurarea unor condiţii normale de locuit pentru studenţi.

"Am văzut şi eu că studenţii se plâng de condiţiile de cazare. Voi discuta cu conducerea Universităţii Bucureşti, pentru a vedea în ce măsură a utilizat eficient fondurile din finanţarea alocată de minister pentru realizarea unor condiţii normale de locuit pentru studenţi'', a spus ministrul Educaţiei la ceremonia de predare a mandatului.

În acelaşi context, Cîmpeanu a precizat că Universitatea din Bucureşti este una dintre instituţiile de învăţământ superior cu nivel mare de finanţare.

Referitor la nemulţumirile studenţilor vizavi de condiţiile de studiu, rectorul Mircea Dumitru a spus luni la o emisiune "Adevărul Live" că "sunt chestiunmi absolut reale" şi că Universitatea are probleme de infrastrustură fiindcă funcţionează în clădiri vechi.

"Sunt chestiuni absolut reale pe care le-au semnalat studenţii. Universitatea din Bucureşti funcţionează în clădiri vechi, greu de reparat. Clădirea de la Limbi Străine nu aparţine Universităţii din Bucureşti. În ceea ce priveşte lipsa de căldură, a fost o întrerupere de la Distrigaz, o chestiune care nu s-a datorat conducerii Universităţii din Bucureşti. În vara asta am investit aproape jumătate de milion de lei în cămine, sigur că nu sunt condiţiile ideale, dar ceea ce au semnalat studenţii erau de multe ori ieşite din context. Alţi studenţi ai Universităţii au declarat că nu s-au mai făcut în ultimii ani atâtea reparaţii câte s-au făcut în această vară. Ne lipsesc banii şi încercăm din fonduri proprii să ţinem piept problemelor. Nu este vorba de rea intenţie, nu este vorba că nu ne interesează şi nu ne pasă şi în niciun caz nu am deturnat fonduri pe care le folosim pentru studenţi", a spus rectorul Universităţii din Bucureşti

Studenţii: "Deja ne-am obişnuit să învăţăm în săli pline de mucegai şi igrasie

În urmă cu două săptămâni, Asociaţia Studenţilor de la Limbi Străine din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a redactat o scrisoare deschisă, prin care au semnalat probleme la furnizarea de apă caldă şi căldură în spaţiile educaţionale situate pe strada Edgar Quinet şi Pitar Moş, unde se află sediul Facultăţii de Limbi Străine. "Deja ne-am obişnuit să învăţăm în săli pline de mucegai şi igrasie, să analizăm ecosisteme pe holuri şi să fugim din centrele universitare când este un cutremur, de frică să nu ne cadă acoperişul în cap sau, şi mai rău, să suportăm consecinţe si mai grave", se arată în scrisoarea deschisă.

Universitatea a explicat într-un comunicat de presă că "Imobilul din Pitar Moş a făcut obiectul unei revendicări de retrocedare. Universitatea din Bucureşti avea şi are datoria, morală şi legală, de a face tot posibilul, în condiţiile legale existente, de a nu-şi înstrăina patrimoniul. Din păcate, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acestui litigiu, Universitatea nu a avut dreptul legal de a face investiţii majore, întru totul necesare, pentru recondiţionarea acestui imobil. Un precedent recent a fost retrocedarea imobilului din strada Sf. Ştefan în care îşi defăşura activitatea Facultatea de Ştiinţe Politice".

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite