Articol publicitar

Un proiect inovator dezvoltat în România, la cel mai mare târg internaţional de educaţie şi tehnologie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
project zephyr

Bett Show, cel mai mare târg internaţional de educaţie şi tehnologie, îşi deschide azi porţile la Londra. Aici va fi prezentat şi Project Zephyr, un proiect inovator construit de Foamblock, companie fondată de Tudor Atanasiu. Scopul Project Zephyr este să încurajeze curiozitatea pentru inovaţie şi descoperirea de sine în rândul elevilor de peste 12 ani.

Project Zephyr - Proiectul prin care elevii construiesc o maşină electrică de la cap la coadă

Project Zephyr îmbarcă elevii într-o călătorie complexă de învăţare ce le oferă oportunitatea de a descoperi incitanta, minunata lume a STEAM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Arte şi Matematică) în timp ce învaţă despre munca de echipă, legislaţie, mediul de afaceri şi management. 

Grupuri formate din cel mult 5 elevi primesc un kit complet pentru construirea de la zero a unei maşini electrice: un algoritm ce-i ajută să cerceteze şi să interacţioneze, materialele, componentele de construcţie şi documentele de studiu dedicate profesorilor coordonatori şi elevilor. Proiectul este împărţit în 2 părţi. Partea practică presupune designul, construcţia, adăugarea părţilor electrice. Partea socială este cea în care, de-a lungul proiectului, elevii şi profesorii descoperă şi explorează noi oportunităţi de a-şi dezvolta abilităţi de comunicare şi relaţionare şi găsirea de soluţii simple la probleme complexe. 

Project Zephyr ajută elevii să-şi canalizeze interesele şi energia, descoperind în acelaşi timp lucruri pe care şi-ar dori să le aprofundeze în facultate şi să le realizeze după finalizarea studiilor. Primesc astfel acces la un spaţiu sigur în care pot să experimenteze, să testeze, să greşească şi să o ia de la capăt, descoperind plăcerea de a inova fără teama de eşec. Elevii au ocazia să descopere soluţii inovative la probleme diverse, dezvoltându-şi în acest timp abilităţi importante de viaţă: gândire practică, lucru în echipă, rezilienţă.

Project Zephyr a fost dezvoltat în primă fază în cadrul British School of Bucharest, cu scopul de a fi un proiect educaţional captivant ce le oferă elevilor posibilitatea de a-şi descoperi pasiunile şi de a-şi face o idee mai clară despre carierele pe care vor să le urmeze după absolvire.

Project Zephyr are deja la activ 8 maşini electrice, în mărime naturală, unice şi perfect funcţionale. Au fost construite astfel încât peste 70% dintre componente pot fi refolosite după prima construcţie, iar maşina poate fi dezasamblată ca să poată fi folosită de următorul grup de elevi.

Un proiect inovator dezvoltat în România, la cel mai mare târg internaţional de educaţie şi tehnologie

Cu o experienţă de 6 ani deja şi 8 maşini construite de la cap la coadă de către elevi, Project Zephyr merge la Bett (British Educational Training and Technology Show) cu o provocare mai mult decât ambiţioasă. Invită toate şcolile să i se alăture într-unul dintre cele mai incitante evenimente şcolare din întreaga lume, pentru că Project Zephyr este doar începutul unei călătorii extraordinare menită să ajute elevii să descopere mai multe despre ei şi despre lucrurile care i-ar putea ajuta în atingerea împlinirii personale şi profesionale ca cetăţeni responsabili ai lumii de mâine.

Arctic Challenge este un târg de tehnologie sustenabilă şi, în acelaşi timp, o competiţie internaţională de promovare a inovaţiei. Organizată de către echipa Foamblock în Suedia, lângă Arjeplog, la Lapland Ice Driving, capitala europeană a testelor auto în condiţii de iarnă, competiţia îşi doreşte să aducă în faţa publicului exemple de inovaţii sustenabile şi să vorbească clar şi aplicat despre felul în care fiecare dintre oameni poate aduce o schimbare în mai bine. Iar locul a fost ales tocmai datorită proximităţii faţă de cercul arctic, regiunea cea mai afectată din lume de schimbările climatice. 

10 echipe, parte a unor şcoli inovative, cu gândire în perspectivă, vor putea participa la evenimentul inaugural din 2024. După achiziţia Project Zephyr, acestea vor începe construcţia vehiculelor electrice, care este estimată la aproximativ un an şi jumătate şi vor continua cu pregătirea pentru competiţie. 

Drumul către Arjeplog trebuie să respecte aceeaşi misiune de sustenabilitate, aşa că echipele vor trebui să ajungă la destinaţie alegând o metodă prin care să optimizeze atât timpul, cât şi emisiile de dioxid de carbon. Odată ajunse în Suedia, echipele participante vor avea de susţinut 3 sesiuni în cadrul competiţiei: anduranţă, drift şi timp. Pe lângă cursă, evenimentul oferă şi o componentă importantă de învăţare şi de experimentare a tehnologiilor inovative prezentate de partenerii evenimentului.

Cazarea este şi ea o experienţă sustenabilă, participanţii putând alege să stea în corturi complet mobilate şi echipate pentru a oferi confortul necesar vremii de iarnă. Foamblock şi partenerii săi au proiectat o sobă cu emisii de dioxid de carbon foarte scăzute şi cu capacitate de auto-reumplere, astfel încât cei care o folosesc să nu fie nevoiţi să se trezească peste noapte ca să o alimenteze. Dar lista cu tehnologii sustenabile prezentate acolo este mult mai lungă, iar elevii participanţi vor avea parte de o experienţă complexă de învăţare şi de dezvoltare personală.

Bett, târgul unde este prezentat Project Zephyr, la standul SF23, este cel mai important eveniment din lume dedicat educaţiei şi atrage anual peste 30.000 de vizitatori. Este organizat anual în Marea Britanie din 1985, iar în cele 3 zile ale evenimentului sunt organizate sute de evenimente şi conferinţe, workshop-uri şi lecţii deschise unde sunt prezentate cele mai noi şi ingenioase soluţii tehnologice şi educaţionale.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite