Ore de baschet la grădiniţă în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micii baschetbalişti vor avea parte de antrenori de la Federaţia Română de Barchet   FOTO: MTS
Micii baschetbalişti vor avea parte de antrenori de la Federaţia Română de Barchet   FOTO: MTS

Preşcolarii din 18 grădiniţe din Bucureşti vor învăţa să joace baschet, în cadrul unui program derulat luna aceasta de Federaţia Română de Baschet, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), program intitulat „Nu contează înălţimea, ci contează isteţimea!”.

Peste 280 de preşcolari din Capitală beneficiază de lecţii de iniţiere în baschet, în luna noiembrie, prin programul Pierre de Coubertin, lansat de Federaţia Română de Baschet, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

Programul dedicat iniţierii celor mici în tainele baschetului, intitulat „Nu contează înălţimea, ci contează isteţimea!” se adresează preşcolarilor din 18 grădiniţe din Bucureşti, respectiv câte 3 din fiecare sector din Capitală, potrivit unui comunicat oficial.

Copiii cu vârste cuprinse între 5-6 ani au parte de lecţii de iniţiere în baschet susţinute de antrenori ai Federaţiei Române de Baschet.

Grădiniţele, „echipate” corespunzător

”Fiecare grădiniţă a fost dotată cu coşuri de baschet, iar copiii au primit mingi de baschet şi tricouri. Proiectul se va încheia în weekendul 29-30 noiembrie, când va avea loc, la Arena de Baschet din cadrul Federaţiei Române de Baschet, evenimentul “Baschet cu uşile deschise!”, care va include în program competiţii, jocuri şi alte activităţi destinate copiilor”, se mai arată în comunicat.

Mai multe ore de sport şi mişcare la şcoală

Din toamna acestui an, au fost introduse în plus, în programă, patru ore pe săptămână de educaţie fizică şi mişcare în gimnaziu şi în licee

Orele de sport promise de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie,au fost introduse în învăţământul gimnazial şi în licee gradual. Mai exact, în primul an se vor adăuga în orarul copiilor patru ore de educaţie fizică şi mişcare în clasele a V-a şi a IX-a, apoi a VI-a şi a X-a, astfel încât, în trei-patru ani, să se ajungă la nivelul maxim de sport în tot învăţământul preuniversitar.

Program naţional de educaţie pentru o viaţă sănătoasă

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), a lansat de curând în consultare publică apelul de propuneri de proiecte „Educaţie iniţială pentru o viaţă sănătoasă”, menit să pună bazele viitoarei strategii de încurajare a sportului şi a alimentaţiei adecvate în rândul românilor.

Asta în condiţiile în care 60% din români nu fac niciodată sport, aproape de media europeană de 59%, depăşiţi la acest capitpl de portughezi, maltezi şi bulgari. La polul opus, cei mai activi cetăţeni ai UE sunt în Suedia, unde 70% dintre ei desfăşoară activităţi fizice cel puţin o dată pe săptămână, potrivit ultimului Eurobarometru din luna martie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite