Cine este noul şef ANAF numit de Dăncilă după demiterea lui Mişa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anaf

Premierul Viorica Dăncilă a semnat joi decizia de numire a Mihaelei Triculescu, economist cu peste 19 ani de experienţă în mediul privat, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

Desemnarea Mihaelei Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experienţă. În ultimii trei ani a fost practician în insolvenţă, asigurând managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii”, a informat joi Executivul. 

Imagine indisponibilă

Noul preşedinte ANAF este licenţiat în economie şi absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic şi evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice.

Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial.

În 2011, conform datelor „Adevărul”, Mihaela Triculescu era director adjunct la Centrul Regional pentru Formarea Profesională a Adulţilor Dolj (CRFPA) Dolj, ulterior deschizându-şi propriul Cabinet de insolvenţă care-i poartă numele.

mfp

    

Cabinetul este înregistrat în 2016, dar datele sale financiare pe anii 2016 şi 2017 nu sunt publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, deşi toate companiile au raportat datele financiare pe 2017.

De fapt, după cum se vede mai sus, în documentul preluat de pe site-ul MFP, ultima declaraţie depusă de Mihaela Triculescu a avut loc la data la care s-a înregistrat.

Potrivit datelor furnizate de site-ul jurisprudenţa.com, lichidatorul judiciar Mihaela Triculescu a participat recent la procese de lichidare.

    

Mihaela Triculescu a participat, în 2015, la proba orală pentru ocuparea unui post de inspector la Antifraudă, dar a fost respinsă, scrie profit.ro

    

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat joi că a înaintat premierului propunerea de înlocuire a şefului ANAF Ionuţ Mişa, în acord cu strategia sa cu privire la funcţionarea instituţiei.

„Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcţia de preşedinte al ANAF a domnului Ionuţ Mişa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, ca principala, poate, instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul”, a declarat el.

În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenţionat pe Mişa că va trebui să respecte ţintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ţinte stabilite chiar de Mişa în 2017, când acesta a îndeplinit funcţia de ministru al Finanţelor. În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul şi a spus că Mişa trebuie să lucreze ”foarte, dar foarte mult” pentru a se ridica la nivelul său de exigenţă şi nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mişa în 2017.

Întrebat ce părere are despre demiterea sa, Ionuţ Mişa a declarat că Teodorovici ar trebui de fapt să felicite Fiscul pentru rezultatele obţinute.

„Nu ştiu despre ce solicitare ar fi vorba. Public, ministrul nu a făcut nicio declaraţie de acest gen. Cred că ar fi şi foarte greu să facă o astfel de solicitare, având în vedere că ANAF are cele mai mari încasări din istorie şi mult peste ce a fost prevăzut iniţial în legea bugetului. Cel mult să felicite public angajaţii şi conducerea ANAF pentru rezultatele deosebite care au contribuit major la încadrarea în deficit”, a declarat Ionuţ Mişa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite