Articol publicitar

Clădirea Consiliului European termoizolată cu Multipor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
consiliuleuropei

Noul sediu al Consiliului European se doreşte a fi un exemplu de respectare a tuturor normativelor europene în materie de construcţii. Pentru aceasta, arhitecţii care au semnat proiectul au ales cele mai performante şi mai ecologice materiale disponibile, printre care şi plăcile termoizolante Multipor.

Astfel, compania germană  Xella, care a dezvoltat plăcile termoizolante ecologice şi 100% minerale, a furnizat Multipor cu grosimea de 14 cm pentru termoizolarea la interior. Noul sediu al Consiliului European de la Bruxelles va utiliza preponderent energie regenerabilă şi urmează să fie inaugurat în 2014.

Proiectul supranumit „inima Europei”

Noul sediu al Consiliului European a păstrat faţada istorică a Palatului Rezidenţial şi a completat-o cu o anexă modernă din sticlă şi lemn. Pentru renovare s-a intervenit asupra unei părţi a clădirii care datează din 1920 şi este monument istoric protejat. Extinderea a adus trei săli de conferinţe cu spaţii pentru traducători, cinci camere adiţionale pentru întâlniri, birouri şi spaţii de lucru pentru Preşedintele Consiliului, membri şi delegaţiile statelor membre ale Uniunii Europene.

Multipor a fost ales pentru termoizolarea clădirii Art Deco a Consiliului European

Elementele Art Deco de pe faţada clădirii trebuiau să rămână intacte, astfel că o termoizolare clasică, realizată la exterior, nu ar fi fost posibilă. Multipor este recomandat pentru izolarea termică a clădirilor istorice, atât datorită faptului că este conceput pentru a termoizola la interior, cât şi pentru a extrage sarea din pereţi şi a facilita transferul de vapori, eliminând condensul şi prevenind mucegaiul şi ciupercile. Datorită structurii materialului, plăcile oferă multe avantaje: asigură un nivel de umiditate optim pentru lucru şi sănătatea clădirii, inerţie termică ridicată (conductivitate termică λ= 0,045W/mK), absenţa deformării în timp, structură asemănătoare cu zidăria. Un alt atribut important a fost rezistenţa superioară la foc. Multipor este un material care se încadrează în clasa A1 de rezistenţă la foc, incombustibil, noninflamabil şi nu emană gaze toxice în eventualitatea unui incendiu.

multipor

Despre Multipor

Multipor poate fi utilizat atât pentru termoreabilitarea individuală a apartamentelor la sinterior cât şi pentru termoizolarea caselor unifamiliale, caz în care se aplică la exterior.  De asemenea, plăcile minerale sunt recomandate şi pentru protejarea planşeelor din clădirile de birouri.

Termoizolarea la interior cu plăcile minerale Multipor aduce o serie de avantaje, indiferent de programul de arhitectură în care sunt utilizate, de la case unifamiliale şi apartamente de bloc, până la clădiri de birouri şi spaţii publice:

  • Material ecologic, 100% mineral
  • Termoizolant
  • Clasa A1 de rezistenţă la foc
  • Structură rigidă, asemănătoare cu zidăria, rezistă la şocuri mecanice
  • Permeabil la vapori
  • Se poate instala şi la interior şi la exterior, în funcţie de specificul proiectului
  • Elimină condensul,  previne mucegaiul şi ciupercile, asigură un nivel optim de umiditate
  • Se montează uşor, putând fi tăiat în orice formă şi dimensiune necesară
  • Se poate utiliza la interior pentru situaţiile în care nu se poate interveni pe faţadă
  • Are o greutate redusă şi nu încarcă structura de rezistenţă

Compania germană Xella a lansat în acest an un program de estimare a costurilor de termoizolare cu Multipor, comparativ cu economiile la facturi şi perioada de amortizare de a investiţiei. Programul de calcul se numeşte Multiestimator şi poate fi accesat pe site-ul dedicat www.termoizolareinterioara.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite