„Viitorul va arăta dacă moda în teatru va deveni curent“

Tema „Toate-s vechi şi nouă toate - viziuni clasice şi experimentale în teatrul de azi" a fost dezbătută miercuri seara, de la ora 19.00,  la Sala „George Constantin" a Teatrului Nottara din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

La cea de-a doua întâlnire organizată de Clubul „Dilema veche" au participat actorul Victor Rebengiuc, regizorii Theodora Herghelegiu şi Radu Afrim, alături de profesoara Sanda Manu. Moderatorul serii a fost MirceaVasilescu. Intrarea a fost liberă, iar sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare, cei din audienţă adresând întrebări despre teatru, dar şi despre implicarea intelectualilor în societatea civilă.

Victor Rebengiuc vorbeşte la clubul Dilema veche despre "Burghezul gentilom" CLICK AICI PENTRU VIDEO

Citiţi şi:

Teatrul nu moare, teatrul se transformă

Profesoara Sanda Manu a menţionat că teatrul înseamnă prin excelenţă „conflict" şi că nu există neapărat un teatru instituţionalizat şi un altul alternativ, experimental, ci numai „teatru bun" şi „teatru prost". De altfel, Victor Rebengiuc a dovedit că poate să nu existe conflict între generaţii când a lucrat cu regizoarea Theo Herghelegiu, la spectacolul „Top Dogs", în 2005. „Spectacolul se juca la Teatrul Arca, într-o mansardă. Am jucat la fel, şi la Naţional, şi în pod", a declarat actorul. „Viitorul va arăta dacă moda în teatru va deveni curent", a punctat Theo Herghelegiu.De asemenea, Victor Rebengiuc i-a evocat cu nostalgie pe marii regizori Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Radu Penciulescu, David Esrig. La rândul său, Radu Afrim a spus că nu-l interesează ca teatrul său să-i supravieţuiască. 

Dvd cu piesa lui Molière

Ieri s-a distribuit, împreună cu revista „Dilema veche” DVD-ul cu spectacolul „Doctor fără voie“, după piesa lui Molière.  Spectacolul, cu Amza Pellea în rolul principal, a fost regizat de Cornel Popa şi înregistrat la 4 februarie 1975. Preţul DVD-ului este de 10,99 de lei.

citeste totul despre: