trucuri bucatarie - ultimele știri
Bananele pot fi păstrate proaspete și galbene timp de 26 de zile și chiar mai mult. Puteți evita instalarea petelor maro cu trucuri inteligente de depozitare, potrivit Mirror Online.
Deși aromele preparatelor gătite acasă ni se par savuroase atunci când mâncăm, nimeni nu vrea ca mirosul mâncării să persiste apoi ore întregi sau chiar zile în locuință.
Chef Sorin Bontea a obișnuit publicul cu împărtășirea secretelor culinare care fac diferența în bucătărie. Printre multe preparate, a dezvăluit și rețeta sa de supă de pui cu găluște, care a cucerit o mulțime de gospodine.
Cu un conținut ridicat de calciu și potasiu, broccoli este bogat în vitaminele C, K și A, acid folic și fibre. Deși pare ușor de preparat, s-ar putea să descoperi că ai gătit greșit până acum broccoli.
Crăciunul aduce cu el nu doar magia sărbătorilor, ci și mirosul inconfundabil a cozonacilor scoși din cuptor. Pentru un plus de aromă, gospodinele experimentate apelează la un truc furat de la chefi.
Zacusca se numără printre preparatele-vedetă ale toamnei, perioada în care gospodinele pregătesc cămara de iarnă. Un sfat este esențial de urmat atunci când o pregătim, pentru a ne asigura că nu se strică.
Gătitul cu folie de aluminiu este rapid și convenabil și face curățarea mai simplă, dar întrebarea pe care multe godpodoine și-o pun este dacă există riscuri pentru sănătate.
Gospodinele cu experiență știu că gătirea unei găini de țară poate fi o provocare, dar recompensa gustului autentic face fiecare minut petrecut în bucătărie demn de efort.
Condimentele și plantele aromatice sunt inima bucătăriei, conferind mâncării arome delicioase și savoare. Pătrunjelul, o plantă aromatică esențială, poate fi păstrat proaspăt pentru o perioadă mai îndelungată folosind diverse tehnici de conservare.
Bicarbonatul de sodiu este folosit încă de pe vremea bunicilor, care cunoșteau proprietățile sale. Ceea ce azi puțini știu este faptul că acest praf alb își face foarte bine treaba în procesul de „depistare” a vinurilor contrafăcute.
Câți dintre noi pot spune că nu li s-a întâmplat niciodată ca pastele să li se lipească la fierbere? Cu toate că pare un preparat foarte simplu de pregătit, pastele necesită multă atenție. Din fericire, există un truc care te poate scăpa de această problemă.
Metoda de curăţarea a usturoiului care ne lasă mâinile îmbibate de miros o cunoaştem deja cu toţii, însă un blogger culinar propune varianta prin care grăunţii vor ieşi singuri în 15-20 de secunde....
Cum se pot fierb pastele fără să se lipsească între ele, care este secretul unui blat de cheesecake crocant sau cu ce se curăţă grătarul, sunt doar câteva din secretele publicate de bloggeri celebri din toată lumea....
Geanina Avram Staicu, mai cunoscută publicului drept Jamila Cuisine, cel mai popular vlogger culinar din România, împărtăşeşte reţete şi trucuri pentru cei care vor să fure startul în bucătărie şi să-şi surprindă familia cu cele mai gustoase preparat...
După ce a lucrat în diferite restaurante încă de la vârsta de 15 ani, chef Jesse Szewczyk a ales să împărtăşească câteva dintre trucurile pe care le-a învăţat de-a lungul vremii. Acesta a dezvăluit că niciodată nu aruncă resturile de legume sau cărnu...
Trucuri practice
pentru curăţarea casei: cum elimini rapid mucegaiul din baie şi petele de pe
aragaz
Pentru o curăţenie mai rapidă, fără a folosi produse costisitoare, ţineţi cont de câteva sfaturi utile. Fie că trebuie să îndepărtaţi mecegaiul sau petele de pe aragaz, cu siguranţă trucurile vă vor fi de folos....
Pentru a economisi bani şi timp există câteva trucuri care vă pot salva la nevoie. Acestea pot fi aplicate când vreţi să scăpaţi de mirosurile din frigider, să păstraţi fructele proaspete mai mult timp sau să beţi un vin pe care aţi uitat să-l lăsaţi...
Cini bucătari-şefi englezi oferă trucurile pe care oricare pasionat al bucătăriei trebuie să le ştie pentru a pregăti cele mai gustoase reţete. Fie că este vorba de tehnică, investiţia în anumite echipamente sau adăugarea unor ingrediente-cheie, aceş...
Gospodinele cu experienţă cunosc zeci de trucuri pentru ca mâncărurile să iasă mai gustoase, fără să petreacă prea mult timp în bucătărie. În acest sens vă sugerăm câteva mici secrete cu efecte rapide.
Dacă sunteţi un amator în bucătărie (şi nu numai) pregătirea mesei poate fi un proces lent, însă există o mulţime de mici trucuri care pot face totul mai rapid şi mai eficient.