loboda - ultimele știri
Face parte din familia spanacului, are un conţinut bogat în vitamine şi fitonutrienţi constituind astfel un aliment natural şi sănătos. Loboda, plantă de primăvară, este un ingredient care dă savoare ciorbelor.
Un preparat gustos, ieftin şi sănătos este nelipsit de pe mesele românilor primăvara. Reţeta delicioasei ciorbe de lobodă o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Loboda, buruiană de primăvară, ca membră a familiei spanacului, are un conţinut bogat în vitamine şi fitonutrienţi constituind astfel un aliment natural şi sănătos.
Jântuitul se obţine din zerul rămas după ce se face brânza, având în el mici bucăţele de urdă. Reţeta de preparare a unei ciorbe este extrem de simplă.
Încă din antichitate, loboda era folosită pentru tratarea unor afecţiuni digestive sau cardiace. Mai era folosită şi pentru proprietăţile sale antioxidante. Planta miraculoasă este ingredientul de bază al unei ciorbe delicioase....
Puteţi da un gust desăvârşit ciorbei de lobodă roşie cu orice fel de carne aveţi la îndemână; fie că este pui, curcan sau porc, fie că v-a rămas prin congelator o bucată de carne de miel.
Deşi expresia sugerează imaginea unui rege umblând de-a valma prin bălării, în esenţă este vorba despre descrierea unui obicei feudal caree n-are nicio treabă nici cu loboda şi nici cu vreun domnitor. Există şi o interpretare care se referă la curger...
După o perioadă în care mănânci mai gras sau în exces, ficatul are nevoie de vitamine şi minerale pentru a funcţiona normal. O cură cu verdeţuri proaspete, printre care se numără şi loboda, susţine procesul de detoxificare şi te ţine departe de asten...
În cazul în care nu ştiai, anumite plante au efect detoxifiant asupra organismului uman şi ajută la întărirea vaselor de sânge.
În momentele de nostalgie, cu toţii ne aducem aminte de mâncărurile copilăriei, cu bunătăţile cu care mama sau bunica ne răsfăţa. Toţi mâncam, cel puţin în vacanţele de vară, ciorbă de lobodă, colărezi cu lapte sau frigănele, cel mai simplu desert al...
Loboda conţine aproape de două ori mai multă vitamina C decât lămâia. Planta ajută la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar, stimulează digestia şi previne accidentele vasculare.
Gastronomul Mircea Groza ne propune o reţetă specială, un preparat migălos, dar savuros: piroşte împocălite în frunze de leuştean şi lobodă....
Vine perioada ciorbelor de lobodă, a mâncărurilor de spanac şi a salatelor verzi, deci trebuie să profiţi de aceste verdeţuri foarte gustoase şi foarte sănătoase. Loboda este un foarte puternic antiinflamator şi poate calma durerile periferice. În pl...
Loboda, care a invadat pieţele în această perioadă, este apreciată pentru beneficiile pe care le aduce organismului încă din antichitate.
Verdeţurile de primăvară furnizează organismului o cantitate mare de minerale, vitamine şi antioxidanţi, fiind, în acelaşi timp, sărace în calorii, motiv pentru care sunt o alegere recomandată dacă vrei să slăbeşti, însă acestea alimente contribuie î...
Primăvara este momentul ideal să-ţi detoxifici organismul şi să-ţi recapeţi silueta mult visată! În cazul în care nu ştii de unde să începi, îţi oferim câteva sfaturi care nu dau greş. Iată ce alimente ar trebui să incluzi în dieta de primăvară, ca s...
Verdeţurile de primăvară furnizează organismului o cantitate mare de fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine şi sunt sărace în calorii, motiv pentru care sunt o alegere înţeleaptă, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite. O cură cu verd...