Reţetele Marianei: Tartă cu biscuiţi şi lapte condensat
0În fiecare weekend, „bucătarul-şef“ al revistei „Click! Poftă bună!“, Mariana, te va încânta cu câte o reţetă delicioasă de pe blogul ei, www.retetelemarianei.ro.
Ingrediente
Pentru blat
- 300 g biscuiţi simpli
- 2 linguri cacao
- 100 g unt
- 1 ou
- 3-4 linguri lapte rece
Pentru umplutură
- 500 ml lapte condensat
- 4 gălbenuşuri
- 2 ouă întregi
- 1 lămâie
Pentru bezea
- 4 albuşuri
- 6 linguri zahăr
- 2 linguriţe zeamă de lămâie
Preparare
1 Am zdrobit biscuiţii mărunt cu un sucitor şi i-am pus într-un castron. Am adăugat pudra de cacao şi am amestecat. Am pus oul şi untul rece tăiat cubuleţe şi am frământat cu mâna. Ca amestecul sa fie omogen, am adăugat treptat lapte rece. Cam 3-4 linguri.
2 Am pus aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt şi l-am întins cu mâinile, îmbrăcând şi pereţii.
3 Am bătut gălbenuşurile spumă împreună cu ouăle întregi, am adăugat laptele condensat, coaja rasă şi zeama de la lămâie. Am mixat bine. Am turnat compoziţia peste blat şi am introdus-o în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.
4 Între timp, am bătut albuşurile pentru bezea spumă tare, am adăugat zahărul şi zeama de lămâie şi am bătut până s-a topit. Am scos tarta, am pus deasupra bezeaua, am întins-o şi am ridicat-o cât am putut cu lingura.
5 Am mai introdus-o la cuptor pentru 15 minute, la foc foarte mic. Am lăsat-o să se răcească bine, după care am tăiat-o şi am servit-o.