Rectorii îl tratează cu indiferenţă pe ministrul educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorii reacţionează dur după ce ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, i-a ameninţat pe profesorii universitari cu destituirea în cazul în care nu-şi declară veniturile.* Rectorul

Rectorii reacţionează dur după ce ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, i-a ameninţat pe profesorii universitari cu destituirea în cazul în care nu-şi declară veniturile.

* Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Ioan Mihai:
"Gestul ministrului este necumpătat. Nicio lege din ţara aceasta nu obligă profesorii să-şi spună veniturile. Ordinul ministrului nu poate fi mai presus de lege. Eu nu bag în seamă o asemenea măsură. O tratez cu totală indiferenţă."

* Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Nicolae Bocşan:
"Rectorii şi prorectorii s-au conformat şi şi-au declarat veniturile. E complicat ca toate cadrele didactice universitare să facă acest lucru. Nu ştiu cât poate fi obligat un profesor universitar să-şi declare veniturile pe care le obţine. E totuşi ceva mai greu ca ministrul să-i dea afară pe profesori în cazul în care nu se conformează."

* Rectorul Universităţii "Al. I. Cuza"-Iaşi, Dumitru Oprea:
"Domnul ministru ar trebui să ştie că la fiecare sfârşit de an fiscal, până în aprilie, în fişele fiscale poate găsi toate aceste informaţii. Probabil că nici personalul din minister nu l-a ajutat cu această informaţie. Fişele fiscale conţin absolut toate veniturile: fişa 1 - din interiorul instituţiei în care lucrezi, iar fişa 2 - din afara instituţiei."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite