Radu Alexandru: Reacția lui Ponta față de Merkel este revoltătoare și inacceptabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu F. Alexandru
Radu F. Alexandru

Senatorul Radu Alexandru a criticat dur, într-un comunicat transmis presei, declarația premierului Victor Ponta față de Angela Merkel, calificând-o drept „revoltătoare și inacceptabilă".

„Afirmația premierului este revoltătoare și inacceptabilă: el invocă și răstălmăcește o declarație publică și asumată a cancelarului german făcută în timpul campaniei prezidențiale din Franța, când și-a exprimat sprijinul pentru candidatul Sarkozy. Astăzi cancelarul Germaniei condamnă în modul cel mai sever felul în care Guvernul Ponta calcă în picioare instituțiile statului și legile, într-o campanie furibundă pentru cucerirea totală a puterii. A deturna sensul acestor acuze, a le minimaliza și a le trata ca pe niște poziții partizane, probează o dată în plus lipsa de elementară cinste a premierului Ponta, lipsa de obligatoriu respect față de cetățenii României și convingerea că-i poate manipula cu nerușinare la nesfârșit", se arată în comunicat.

Senatorul Radu Alexandru i-a transmis premierului Ponta că a greși e omenește, însă a persevere în greșeală este diabolic.

„Domnule Victor Ponta, toate prestațiile dvs., de la plagiat la declarațiile de felul celei invocate, maculează tot mai adânc chipul țării. Opriți-vă!", a conchis senatorul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, a declarat că „demersurile Guvernului român condus de premierul Victor Ponta şi procedura de destituire a preşedintelui Traian Băsescu sunt inacceptabile, fiind încălcate principiile statului de drept".

Premierul a reacționat, luni, comentând discuţia telefonică dintre cancelarul Germaniei, Angela Mekel, şi preşedintele suspendat, Traian Băsescu, că nu Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie, ci poporul român şi că ceea ce vor vota românii nu poate fi schimbat de nimeni.

Ponta a mai afirmat că este convins că pe 30 iulie, imediat după referendumul de demitere a şefului statului, niciun creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că România este o dictatură, el întrebând, retoric: „Ce, suntem colonie?".

Marți, premierul și-a retras declarația adăguând însă că „doamna Merkel a făcut un lucru pe care l-a făcut şi în Franţa, în campania electorală, a spus foarte clar că este de partea unui candidat, după care, imediat după alegeri, într-un mod extrem de occidental şi pragmatic, are relaţii excelente cu noul preşedinte, Francois Hollande".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite