Judeţele portocalii, cucerite de PSD. În sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit sondajelor realizate în ultimele săptămâni în filialele partidului, social-democraţii reuşesc să obţină un scor mai bun ca PDL în preferinţele alegătorilor nu doar în judeţele tradiţional „roşii”, ci chiar în cele conduse de democrat-liberali.

„Intenţia de vot la nivelul judeţului este de 64 % pentru USL, în timp ce PDL este cam pe la 17 %. În ce priveşte candidatura la şefia CJ, USL reuşeşte să aibă cu 2 % mai mult decât actualul şef , Gheorghe Flutur”, a declarat pentru „Adevărul” liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. Acesta a mai spus că PSD are primari în 60 din  cele 114 localităţi ale judeţului. Potrivit sociologului Marius Pieleanu, şeful Casei de sondare Avangarde, cercetările sociologice efectuate în organizaţiile social-democraţilor au arătat că primarii aflaţi în funcţie vor fi, cel mai probabil, reconfirmaţi, indiferent de la ce partid provin, pentru încă un mandat. Cătălin Nechifor va candida din partea USL pentru şefia CJ, în timp ce liberalii vor da candidatul pentru Primăria Sucevei. Suceava e dominată în prezent de democrat-liberali: Gherorghe Flutur vicepreşedintele PDL conduce Consiliul Judeţean , iar municipiul reşedinţă de judeţ îl are ca edil pe Ion Lungu (PDL).

USL are, potrivit sondajelor, peste 50% şi la Braşov, unde municipiul reşedinţă de judeţ este condus de democrat-liberalul George Scripcaru. „USL este la 61 % la nivelul judeţului, iar PDL la 19%”, a precizat liderul PSD Braşov, Constantin Niţă.

Social-democraţii se aşteaptă să sară de 50% chiar la Cluj, fieful lui Emil Boc. „Deocamdată sondajul nu s-a finalizat. Dar noi am făcut alte sondaje în ultimele două luni, şi la nivelul judeţului sau doar în anumite localităţi, iar rezultatele au arătat că USL este peste 50%. Inclusiv în municipiul Cluj”, a spus senatorul PSD Alexandru Cordoş.

Surse din PSD afirmă că USL depăşeşte cu puţin 50 % şi în judeţul Arad, condus de Gheorghe Falcă, finul lui Traian Băsescu. Un alt judeţ „portocaliu”, unde atât preşedintele CJ cât şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ sunt democrat-liberali, este Botoşaniul. Aici USL ar avea aproape 70%, în timp ce PDL doar 20%, susţin sursele citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite