Andronescu: Nu am cunoştinţă despre rapoartele Kovesi şi Mang ce aşteptau avizul Direcţiei Juridice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu spune că "niciodată nu s-a intersectat"cu rapoartele Consiliului Naţional de Etică privind acuzaţiile de plagiat aduse Codruţei Kovesi şi lui Ioan Mang, trimise spre avizare la Direcţia Juridică a MECTS.

Rapoartele - prin care Consiliul Naţional de Etică (CNE) a stabilit că Mang a plagiat, iar Kovesi nu - au fost trimise Direcţiei Juridice a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) în urmă cu mai multe săptămâni. Până în prezent, însă, Direcţia nu a dat niciun răspuns solicitării CNE de avizare a rapoartelor.

Întrebată despre această situaţie, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, astăzi, că Direcţia Juridică "va analiza toate dosarele, gradual, şi va lua o decizie în cunoştinţă de cauză".

"Cred că este mai bine să analizeze temeinic, decât să ia o decizie cu o anumită viteză", a mai spus Andronescu.

În acelaşi context, ministrul Educaţiei a spus că Direcţia Juridică a MECTS este în reorganizare şi urmează să selecţioneze noi angajaţi, după ce mare parte dintre salariaţi au plecat.

"Niciodată nu m-am intersectat cu aceste rapoarte. Nu am citit niciunul dintre aceste rapoarte, nu este atributul meu. Direcţia Juridică are o singură atribuţie: aceea de a verifica legalitatea procedurilor care trebuie să fie parcurse. Am avut o problemă cu Direcţia Juridică, în sensul că au plecat foarte mulţi oameni şi, probabil, acesta este motivul întârzierii. Acum, încercăm să construim Direcţia şi să selecţionăm oamenii necesari acesteia", a mai spus ministrul Ecaterina Andronescu.

La 2 august, CNE a stabilit că fostul procuror general Codruţa Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat, iar în 6 septembrie, acelaşi for a decis că fostul ministru al Educaţiei Ioan Mang a plagiat în mai multe articole ştiinţifice.

CNE funcţionează pe lângă Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), instituţie subordonată MECTS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite