Mihail Kalaşnikov: "Pentru mine, munca a fost mereu cel mai bun medicament"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Kalaşnikov: "Pentru mine, munca a fost mereu cel mai bun medicament"
Mihail Kalaşnikov: "Pentru mine, munca a fost mereu cel mai bun medicament"

Mihail Kalaşnikov, inventatorul legendarei arme AK 47, este un bărbat fericit care munceşte patru zile pe săptămână şi merge la vânătoare şi pescuit, a declarat bătrânul, care a împlinit marţi vârsta de 90 de ani, potrivit AFP.

În Rusia a fost considerat un erou, după ce a creat arma AK 47, în prezent fiind cunoscut drept părintele armei de asalt ruse.

Pentru mine, munca a fost mereu cel mai bun medicament. Lucrez patru zile pe săptămână. Biroul meu se află la centrul de concepţie şi studiu al armelor în care am muncit toată viaţa, de la uzina Ijmaş din Ijevsk, a povestit Kalaşnikov.

image


Îmi place să merg în pădure şi la pescuit. Îmi dă forţă

, a adăugat bătrânul, care încă mai participă la expoziţiile de arme organizate în străinătate.

Kalaşnikov urmează să se întâlnească în cursul zilei cu şeful statului, Dmitri Medvedev.

La întrebarea ce regretă şi ce ar schimba în viaţa sa, Kalaşnikov a răspuns: Bineînţeles că am regrete, ca toată lumea. Însă pot să vă spun un lucru: dacă ar fi să trăiesc din nou, nu aş trăi altfel.



Milioanele de arme vândute în întreaga lume nu i-au adus aproape niciun beneficiu, pentru că invenţiile în domeniul militar nu sunt brevetate în Rusia. Inventatorii nu percep comisioane în funcţie de volumul de producţie.

Bărbatul locuieşte de mai mulţi ani într-un apartament modest din Ijevsk.

Citiţi şi:


Am 90 de ani şi mă simt fericit. Însă mai am un vis. Nu pentru mine, ci pentru ţara mea. Aş vrea să existe o renaştere morală pentru ca nivelul culturii să se îmbunătăţească şi oamenii să devină mai buni, a mai spus el

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite