Niciun bistriţean nu a obţinut nota maximă la Bac
0Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” rămâne în continuare lider în ceea ce priveşte notele.Peste 70% din elevii bistriţeni au luat note de trecere în prima sesiune a Bac-ului din acest an.
Absolvenţii claselor a XII-a au aflat ieri cât de bine s-au descurcat la bacalaureat. Rezultatele din acest an sunt mai bune decât anul trecut, când procentul de promovabilitate a fost mai scăzut cu patru procente. Cu toate că 74, 89% dintre cei care s-au înscris în această sesiune au reuşit să obţină note de trecere, niciun elev bistriţean nu a obţinut nota 10.
„Liviu Rebreanu”, primul în top
În clasamentul mediilor de peste 9.00 din judeţ Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” se află pe primul loc. Aici, din cei 195 de elevi care au luat startul la Bac, 150 au obţinut note peste 9.00.
Pe locul al doilea se află Colegiul „Andrei Mureşanu”, unde din 238 de absolvenţi care au susţinut examenul de bacalaureat, 120 au promovat cu note peste 9.00. Pe locul trei în acest clasament neoficial figurează Colegiul Tehnic „Infoel” cu 51 de elevi din totalul de 263 înscrişi care au obţinut note cuprinse între 9.00 şi 10.
La şase sutimi de nota maximă
O elevă de la „Liviu Rebreanu” a fost foarte aproape de a obţine nota maximă la Bacalaureat. Media finală a Iohanei Hosz a fost 9,94. Aceasta a trecut trei probe ale examenului cu nota 10.
Alţi şase elevi de la acelaşi liceu au reuşit să ocupe primele locuri în topul notelor cele mai bune din judeţ. Vicepreşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat, Gavril Câmpan, a precizat. „Cele mai mari note au fost obţinute de zece elevi de la Colegiul «Liviu Rebreanu». Mediile acestora s-au situat între 9,90 şi 9,94. Iar per total, rezultatele obţinute la nivel de judeţ sunt mulţumitoare, mai ales că procentul de promovabilitate a crescut faţă de anul trecut”, a spus Câmpan.
Ghinion sau pregătire insuficientă
Note mari au obţinut şi elevii din liceele din mediu rural. În cele trei licee din comunele Prundu Bârgăului, Căianu Mic şi Maieru 18 elevi au promovat examenul cu note peste 9.00. „Aceste rezultate dovedesc că, şi în mediul rural, copiii sunt pregătiţi şi pot să obţină rezultate bune la evaluari naţionale”, a mai precizat Gavril Câmpan.
Anul acesta, 11 elevi se găsesc în situaţia de a nu fi reuşit să obţină media 6.00, necesară promovării, deşi au trecut toate probele de examen. „Avem 11 elevi care au obţinut medii între 5 şi 5,98, nereuşind astfel să promoveze. Aceştia mai au o şansă, dacă au depus contestaţii. Mai norocoşi sunt cei care au luat 5,99, deoarece li s-a rotunjit media la şase şi astfel au promovat”, a adăugat Câmpan.