Mănăstirile şi pensiunile, preferate pentru Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi români au ales să petreacă anul acesta în stil tradiţional Cu mai puţin de o săptămână înaintea Paştelui, nicio mănăstire din Bucovina nu mai are locuri de cazare

Cei mai mulţi români au ales să petreacă anul acesta în stil tradiţional

Cu mai puţin de o săptămână înaintea Paştelui, nicio mănăstire din Bucovina nu mai are locuri de cazare pentru pelerini şi turişti. La Mănăstirea Putna, cele peste 250 de locuri de cazare au fost rezervate încă de anul trecut, iar preţurile pot ajunge şi până la 80-100 de lei pentru camerele considerate de lux.

Aceeaşi situaţie şi la pensiunile din Munţii Apuseni şi Maramureş, unde, pe lângă preţurile promoţionale de Paşte, proprietarii de pensiuni îşi ispitesc clienţii şi cu bucate tradiţionale.

În Neamţ, la pensiunile situate în apropierea lăcaşurilor de cult, gazdele deja se pregătesc pentru prepararea bucatelor tradiţionale: drob de miel, pârjoluţe, pastramă, brânzeturi, legume proaspete, ciorbă de miel, păstrăv, miel la cuptor, pască, cozonac, stropite din belşug cu ţuică, afinată, vişinată, vin alb şi roşu.

Preţurile practicate în această perioadă, în funcţie de condiţiile oferite, sunt cuprinse între 140 şi 220 de lei pe zi de persoană, pentru cazare, demipensiune şi masa festivă de Paşte. Mult mai ieftin, până în 65 de lei pe zi de persoană, este oferta care cuprinde doar cazarea, iar turiştii trebuie să-şi prepare singuri masa.

Ateliere de meşteşuguri la Botiza

La Tulcea, pachetul de servicii costă 550 lei/persoană, pentru 4 zile, cu pensiune completă, iar mâncarea este tradiţională. În preţ sunt incluse şi două excursii pe bălţile şi ghiolurile din Delta Dunării, cu catamaran sau lotci pescăreşti şi picnic cu grătar din peşte pe malul bălţii.

În zona Bran, Moieciu, Fundata, dar şi la pensiunile din jurul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, tariful mediu pentru un sejur de şase zile, în pensiuni de două şi trei margarete, este de 250 lei/persoană. În localitatea Râşca din judeţul Cluj, situată la o altitudine de 1.000 de metri, pentru trei nopţi, tariful este de 360 lei/persoană, cu pensiune completă şi masă festivă de Paşte.

Satul Botiza din Maramureş, unul dintre cele mai pitoreşti din zonă, situat la 99 km de Baia Mare, este vestit prin atelierele mesteşugăreşti de ţesut covoare din lână vopsită în culori naturale. Pachetul de servicii pentru cei care vor să se rupă de tumultul oraşelor este de 580 lei/persoană pentru un sejur de patru nopţi sau de 480 lei pentru trei nopţi.

Meniu fără carne la Putna

O altă variantă pentru petrecerea sărbătorilor este un sejur la lăcaşurile de cult din Bucovina. La Mănăstirea Putna, încă de anul trecut au fost rezervate locurile de cazare. Pentru că în acest lăcaş de cult nu se consumă carne, turiştii care îşi vor petrece Paştele aici vor fi ospătaţi cu preparate din peşte, ouă roşii, cozonac şi pască.

La Mănăstirea Dragomirna, tot din judeţul Suceava, locurile de cazare au fost ocupate în mare parte. Preţurile de cazare variază între 10 şi 150 de lei. Singura mănăstire celebră din Bucovina care nu are locuri de cazare este Voroneţul, iar cei care doresc să-şi petreacă sărbătorile pascale în acest loc şi-au făcut rezervări la pensiunile din localitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite