Înghesuială la căsătorii de Sfânta Maria în Bănie
0Deşi media pe zi e de 60 de ceremonii, ieri s-au înregistrat 90 de căsătorii
Craiovenii s-au căsătorit ieri cât pentru două zile. De dimineaţa până după prânz, cuplurile de tineri însurăţei s-au perindat pe holurile Stării Civile, alături de rude şi prieteni pentru a obţine mult doritul certificat de căsătorie. Ofiţerii Stării Civile au fost nevoiţi să stea la program prelungit chiar în ziua de Sfânta Maria care este, prin lege, nelucrătoare. Reprezentanţii serviciului din cadrul Primăriei spun că numărul neobişnuit de mare de programări pentru această zi a fost dat de postul de două săptămâni dinaintea sărbătorii.
38 de cupluri au spus azi „Da” în faţa ofiţerului
„De obicei avem cam 60 de căsătorii într-o zi de sâmbătă, dar ieri au fost aproape 90. Din cauza numărului mare de tineri programaţi am fost nevoiţi să scurtăm timpul de şedere în săli pentru că altfel s-ar fi creat îmbulzeală”, au spus azi reprezentanţii Serviciului. Practic, la fiecare 10 minute, alţi doi tineri craioveni care şi-au depus actele la Primărie cu 10 zile înainte de data programată pentru căsătorie au devenit în acte soţ şi soţie.
Dacă ieri lucrătorii Stării Civile nu mai făceau faţă numărului mare de cereri programate, azi doar 38 de cupluri au spus „Da” în faţa ofiţerului. „Am ales această zi pentru că am programat cererea în funcţie de aranjamentul cu restaurantul. Nu am găsit nimic liber într-o zi de sâmbătă şi am decis să facem cununia duminica. A fost poate mai bine pentru că ieri am înţeles că a fost nebunie aici”, a spus Elena Dincă, proaspătă soţie.
Emoţionaţi dar extrem de hotărâţi, tinerii care aşteptau azi pe holurile Stării Civile pentru a face pasul cel mare în viaţă ne-au spus că îşi doresc un trai liniştit şi decent. „Principala noastră problemă, şi cred că a tuturor tinerilor în ziua de azi, este locuinţa. E foarte greu să porneşti la drum fără să ai unde sta”, ne-au spus azi Marian şi Dana Mihăescu. Fiecare cuplu are dreptul la un sprijin financiar din partea statului în valoare de 200 euro. Pentru a obţine banii, tinerii trebuie să depună la Primărie o cerere însoţită de declaraţiile pe proprie răspundere din partea celor doi soţi potrivit cărora amândoi se află la prima căsătorie. Documentele trebuie depuse la autoritatea locală în termen de 30 de zile de la oficierea căsătoriei.