Icoana Fecioarei Maria de Guadalupe, în Bănie
0La altarul Sfintei de la Guadalupe vin anual milioane de pelerini
Zeci de oameni, bătrâni sau copii, ortodocşi sau greco-catolici s-au adunat şi astăzi să vadă icoana Misionară a Fecioarei Maria - Protectoarea vieţii nenăscute, care nu este pictată de mână omenească ci constituie o imprimare miraculoasă pe mantia unui vizionar din Mexic, Juan Diego, în urmă cu peste 500 de ani. Parohii spun că este singura apariţie a Maicii Domnului, confirmată de Biserica Catolică, în care ea apare însărcinată. Cu lacrimi în ochi, oamenii s-au rugat Mariei de Guadalupe. O tânără, pe nume Narcisa, ne-a depănat din tragedia vieţii ei. „Mama m-a născut cu picioarele strâmbe şi, pentru că nu mă suporta aşa, m-a părăsit de mică. Am venit să o rog pe Maria de Guadalupe să-mi dea putere să merg“, ne-a spus printre lacrimi fata.
„Fecioara Maria mi-a salvat picioarele de la tăiere“
Lucian Dorovschi are 61 de ani. Bărbatul ne-a spus că rugăciunile l-au scăpat de la moarte: „Eram internat cu diabet, în 2006. Ajutasem la inundaţiile de la Rast şi mi se agravase boala. Am fost la un pas de a mi se tăia picioarele. Mă rugam zi de zi la Fecioara Maria. Uşor, uşor am observat că mi se închid rănile. După tratament mi s-au vindecat. Atunci, mi-am luat un angajament în faţa Maicii Domnului şi, de atunci, cânt la capela Sf. Anton“. Scopul pelerinajului, am aflat de la preotul paroh greco-catolic Iulian Mladin, este răspândirea cultului pentru Fecioara Maria de la Guadalupe - Protectoarea vieţii şi a copiilor nenăscuţi.
„Sosirea icoanei la Craiova este o ocazie de meditaţie la valoarea sfântă a vieţii“, ne-a spus preotul Mladin. Imaginea Sfintei Fecioare de Guadalupe a fost venerată de mulţimi tot mai mari de credincioşi din Mexic şi din întreaga lume. De-a lungul timpului s-au înregistrat vindecări şi miracole ce au făcut din Sanctuarul Marian din Mexico unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj din lume.
Veghe şi rugăciune
„Ne rugăm ca lumea de azi să înţeleagă rolul şi misiunea sacră a familiei, să primească de la Dumnezeu darul vieţii aşa cum Preasfânta Fecioară a făcut-o la Buna-Vestire a Îngerului. Dacă Sfânta Fecioară ar fi spus „nu“ venirii lui Isus, lumea ar fi fost condamnată morţii veşnice şi de mântuire“, au spus mulţimii cei care însoţesc Icoana în pelerinaj.
După primirea şi instalarea în Capelă, au fost prezentate istoricul Icoanei şi misiunea pe care o are în Biserică, au avut loc rugăciuni, a fost celebrată Sfânta Liturghie şi au avut loc meditaţii. Pelerinajul continuă şi astăzi, cu veghe şi rugăciune. Spre seară, după Sfânta Liturghie, Icoana purtătoare de binecuvântare şi har îşi va continua pelerinajul prin România. Pe 14 iulie se va afla la Parohia romano-catolică din Slatina, pe 15 iulie la cea greco-catolică din Râmnicu Vâlcea, iar pe 16 iulie la Parohia romano-catolică din Piteşti. Pelerinajul va continua în Ucraina.