Careiul are primul topogan de apă din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Careiul are primul topogan de apă din judeţ
Careiul are primul topogan de apă din judeţ

Folosirea topoganului este gratuită, deşi a costat 26.000 de euro. La ştrandul din orăşel sunt aşteptaţi peste 10.000 de clienţi în acest weekend.

 Unicat în judeţul Satu Mare, topoganul a fost instalat în cursul săptămânii trecute în incinta ştrandului termal din oraş.  Cu o lungime de 13 metri, lăţime de 1,8 metri şi o înălţime de 3,5 metri, topoganul este recomandat  tuturor persoanelor cu vârste cuprinse între  3 şi 70 de ani. Mai mult decât atât, folosirea acestuia este gratuită. 

Investiţie de 26.000 de euro

Achiziţionarea topoganului a scos din buzunarul administratorului ştrandului termal din oraş, Roland Hagen, nu mai puţin de 26.000 de euro. Însă, pentru ca oamenii să se simtă bine la ştrand şi să revină ori de câte ori simt nevoia, investiţia merită.
Cum meteorologii au anunţat caniculă şi pentru acest sfârşit de săptămână, sătmărenii sunt aşteptaţi la Carei unde pot testa noul obiect de distracţie din ştrand.  Desigur se pot îndrepta şi spre alte locuri cu apă, cum sunt, Apa, Iojib, Mihăieni, Acâş sau Tăşnad, însă niciunul nu are topogan de apă, unul dintre cele mai îndrăgite elemente de joacă de către copii şi nu numai. Administratorul ştrandului, Roland Hagen, este convins că topoganul va atrage tot mai mulţi oameni, în special copii. „Nu îmi pare rău pentru investiţia făcută. Careiul are ceva nou şi mai special faţă de alte oraşe din judeţ. Sunt mândru şi fericit când văd lumea distrându-se”, a încheiat administratorul.  
În schimb, oraşul Carei, cunoscut cândva şi sub numele de „oraşul florilor” sau „oraşul bicicliştilor”, din cauza numărului mare de spaţii verzi, are propriul topogan. Topoganul a fost achiziţionat de la o firmă polonă-maghiară care s-a ocupat şi de partea cu instalarea. Acum că ştrandul din Carei are topogan, sătmărenii care preferă astfel de obiecte de distracţie în apă nu mai sunt nevoiţi să meargă în Ungaria pentru a-şi satisface hobby-urile.

4.500 de clienţi pe zi

Numai săptămâna trecută, duminică, numărul clienţilor care şi-au petrecut ziua în ştrand a fost de peste 4.500, însă pe parcursul unui weekend, numărul celor care se distrează în ştrandul din Carei depăşeşte 10.000.
Gabriela Fekete, de 32 de ani, din Satu Mare este numai una dintre persoanele care au remarcat noul ştrand din Carei. „Fetiţa mea, Dora, de 11 ani, s-a bucurat foarte mult când a văzut topoganul. Primul pe care l-a văzut a fost la mare anul trecut însă nu s-a dat pe el, deoarece era mai înalt”, a declarat Gabriela. 
Un bilet costă şapte lei, iar pentru pensionari şi studenţi doar patru lei. De asemenea, în fiecare zi, de la ora 18.00, biletele se vând cu numai patru lei. La topogan oamenii stau la cozi de zeci de metri, însă distracţia oferită merită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite