Salariile directorilor de regii, tăiate cu 23%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii de la opt operatori economici subordonaţi Consiliului Judeţean (CJ) Cluj vor avea salarii mai mici, în medie cu 23%.

Pe lângă salariul brut de încadrare de 5.648 de lei (identic cu al preşedintelui CJ), directorii primeau şi o sumă de până la 87% din salariu, variabilă în funcţie de hotărârile CJ. Această parte a remuneraţiei, bazată pe importanţa activităţii şi responsabilitatea funcţiei, a fost redusă la 17% pentru toţi directorii.
Directorul Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene Cluj, Eugen Cadar, avea un salariu brut de 8.473 de lei pe lună, directorul Regiei Autonome Aeroportul Cluj-Napoca, David Ciceo - 10.000 de lei, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat Cluj, Mircea Avram - 8.825 de lei, directorul Companiei de Apă Someş - 10.033, directorul SC Tetarom SA, Viorel Găvrea - 10.567, directorul SC Univers T, Brânduşa Chiorean - 8.472 de lei, la fel cu directorul SC Centrul Agro Transilvania Cluj SA, Emil Luca şi directorul SC Clujana SA, Sabin Pop.

Se caută performanţă

„Propunere mea a fost ca, pentru a stimula performanţa, să fie remuneraţi mai mult pentru atingerea criteriilor de performanţă şi nu printr-un salariu de bază foarte mare. Cu alte cuvinte, am considerat că acest procent, adăugat la salariul de bază să se mişcoreze până la limita a 17%, astfel încât salariul de bază să fie până la limita egală pe care o prevede legea pentru preşedintele de Consiliu Judeţean, iar pentru aprecierea performanţei să se stabilească criterii , pentru care ei să primească salarii în plus”, a declarat Tişe. Criteriile de performanţă urmează să fie votate anul viitor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite