Profesori executati in curtea scolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci profesori si un sofer au fost impuscati in incinta unei scoli primare siite din Iskandariya, la sud de Bagdad, intr-o scena cutremuratoare care a culminat cu aceasta executie sumara motivata

Cinci profesori si un sofer au fost impuscati in incinta unei scoli primare siite din Iskandariya, la sud de Bagdad, intr-o scena cutremuratoare care a culminat cu aceasta executie sumara motivata religios.
Un grup de sunniti inarmati, imbracati in uniforme de politisti, a descins din doua vehicule in scoala. I-au fortat pe profesori si pe soferul scolii sa ii urmeze intr-un loc retras, unde i-au impuscat cu sange rece. Un al saselea profesor, sunnit, a fost crutat. Desi programul nu se terminase si in institutie se aflau inca e-levi, politistii spun ca nici unul dintre copii nu a fost martor la oribila scena, de o brutalitate extrema. Violentele motivate religios sunt un fenomen comun in Irak, unde musulmanii sunniti se revolta impotriva siitilor si kurzilor, care domina guvernul de la Bagdad. Siitii si sunnitii au devenit dusmani de moarte dupa inlaturarea regimului lui Saddam Hussein, iar BBC remarca faptul ca pana si numarul casatoriilor mixte a scazut semnificativ, nemaivorbind ca apartenentii la cele doua ramuri adverse ale Islamului se separa tot mai mult, fizic vorbind, irakienii cautand sa se stabileasca in comunitatile ce apartin religios. Pana acum, profesorii nu au fost o tinta predilecta a insurgentilor, iar evenimente precum cel petrecut luni la Iskandariya sunt o grozavie chiar si pentru iraki-eni, obisnuiti sa vada in fiecare zi scene de violenta si morti pe strazi. Nu trece o zi fara ca in Irak sa aiba loc un atentat grav. In aceeasi zi cu cele petrecute la Iskandariya, in Bagdad si-au pierdut viata 10 persoane in urma unui atac sinucigas cu masina-capcana, chiar in zona cladirilor guvernamentale. Majoritatea mortilor si ranitilor sunt politisti. Alti zece politisti au fost ucisi si 26 raniti intr-un atac sinucigas ce a vizat ieri un comandament al politiei din Baaquba, la nord de capitala. Fortele de ordine sunt tinta preferata a rebelilor. In fiecare luna, in Irak sunt ucisi aproximativ 200 de membri ai fortelor de securitate.
Numarul doi al Al-Qaida in Irak, ucis la Bagdad
O reusita impotriva ramurii din Irak a retelei Al-Qaida a fost anuntata ieri la Bagdad de consilierul pentru securitate nationala Mouaffak al-Roubai, care a facut cunoscut ca numarul doi in ierarhia organizatiei, Abu Azzam, a fost ucis luni in capitala in cursul unei operatiuni comune americano-irakiene. Adjunctul temutului Abu Musab al Zarqawi a fost impuscat in timpul unei descinderi la un apartament, operatiune despre care New York Times spune ca a fost posibila si datorita implicarii unor agenti ai CIA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite