Nemţii construiesc coridoare speciale pentru pisicile sălbatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a salva pisicile sălbatice de la dispariţie, ecologiştii din Germania au început să construiască un coridor din lemn între două parcuri. Ei spun că dezvoltarea iraţională a

Pentru a salva pisicile sălbatice de la dispariţie, ecologiştii din Germania au început să construiască un coridor din lemn între două parcuri.

Ei spun că dezvoltarea iraţională a infrastructurii poate duce la fragmentarea habitatelor naturale, fapt ce ameninţă viaţa animalelor sălbatice.

"Coridorul va fi din alei din scânduri suspendate şi va lega Parcul Naţional Hainich, situat în estul Germaniei, de pădurea Thueringia. Va fi destul de larg şi va trece prin 20.000 de copaci şi arbuşti", a precizat Angelika Zahrnt, liderul federaţiei ecologiste BUND.

Zahrnt a adăugat că se urmăreşte crearea unei reţele de 20.000 de kilometri de cărare de-a lungul ţării pentru a permite pisicilor sălbatice să se plimbe în voie în mediul lor natural.

Habitatul natural este ameninţat

În această regiune, numărul pisicilor sălbatice a scăzut drastic, în ultimii ani, de la zeci de mii la aproximativ 5.000 de exemplare şi, în continuare, există temerea ca numărul acestor animale să scadă şi mai mult în perioada următoare.

Principala ameninţare la adresa pisicilor sălbatice o constituie vânătoarea, dar, mai ales, lipsa tot mai mare a spaţiului de supravieţuire.

Pisicile sălbatice se regăsesc atât în Europa, cât şi în Asia Occidentală şi Africa. În mediul lor natural, aceste animale se adaptează la numeroase habitate: savanna, pădure şi stepă, mai puţin păduri tropicale şi deşerturi.

Maşinile şi dezvoltarea turismului au făcut ca şi în Japonia, viaţa pisicii sălbatice să fie pusă în pericol. Şi aici, principala cauză a dispariţiei este pierderea habitatelor cauzate de infrastructura în dezvoltare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite