Dieta de 1.500 calorii = 5 kg mai puţin, într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt la modă şi foarte apreciate dietele echilibrate. Vedetă este, din nou, dieta de 1.500 de calorii, considerată precursoarea dietelor de slăbit. Regimul moderat asigură o pierdere de 5 kg,

Sunt la modă şi foarte apreciate dietele echilibrate. Vedetă este, din nou, dieta de 1.500 de calorii, considerată precursoarea dietelor de slăbit. Regimul moderat asigură o pierdere de 5 kg, într-un interval de o lună. Apoi, cine doreşte continuă regimul, dar pierderile în greutate vor fi mai lente. De fapt, dieta de 1.500 calorii este benefică şi persoanelor care vor să-şi protejeze sănătatea.

Dieta urmăreşte arderea treptată a rezervelor de grăsime. Este esenţial să se asigure un echilibru între consumul de calorii şi consumul de energie. De exemplu, spun specialiştii, un adult are nevoie, zilnic, de 2.500 -3.000 de calorii. Prin dietă se reduce numărul caloriilor şi în acest fel se reduce şi greutatea. Nutriţioniştii precizează că persoanele care urmează această dietă îşi vor menţine greutatea dacă vor respecta o condiţie esenţială: după terminarea regimului se optează pentru o alimentaţie echilibrată, care să nu depăşească 1.900 calorii.


Acest regim nu prezintă riscuri, spun specialiştii. Doar persoanele nerăbdătoare să alunge kilogramele vor fi puţin dezamăgite. Pentru că, în prima săptămână, datorită amidonului ingurgitat (adică pâinea şi cartofii din meniu), nu vor slăbi. Mai ales cei care au predispoziţie să se îngraşe consumând astfel de alimente. Dar truda le este răsplătită spre sfârşitul celei de a doua săptămâni, când cântarul va arăta că dieta îşi face efectul. De fapt, această incertitudine poate fi spulberată dacă cine urmează cura consultă un medic nutriţionist. Acesta precizează celui interesat dacă zahărul sau amidonul îi creează probleme în primele zile de tratament. Alimentele de bază în dieta de 1.500 calorii sunt: laptele, carnea de pui, merele şi pâinea. Iată cum se repartizează porţiile de alimente de-a lungul zilei:


La micul dejun: un pahar cu lapte degresat sau semidegresat, o felie de pâine prăjită şi unsă cu puţin unt; sau un pahar cu lapte degresat, plus trei linguri de cereale şi un fruct.


La prânz: 250 g legume fierte sau crude, preparate sub formă de salată asezonată cu o lingură de ulei, 100 g carne (peşte sau pui) fiartă sau rumenită în cuptor, o felie de pâine integrală şi un fruct.
La gustarea de la ora 16 se serveşte o ceaşcă de ceai, fără zahăr, o felie de brânză proaspătă sau un iaurt şi un fruct, exceptând bananele.


La cină: 150 g jambon sau peşte, o porţie de salată verde şi un fruct.
De trei ori pe săptămână pot fi incluşi în dietă şi cartofii fierţi, câte trei linguri pe zi.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite