Cluj: Prezenţă slabă la Bursa Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar şapte angajatori s-au prezentat la evenimentul organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Bursa Locurilor de Muncă, organizată la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), a adunat astăzi la Cluj doar şapte angajatori, care au pregătit în jur de 200 de locuri de muncă. Pe ultima sută de metri au renunţat să participe patru angajatori, care anunţaseră 45 de locuri de muncă.

„Este un context economic dificil şi ne aşteptam la astfel de situaţii, ca firmele să se răzgândească, să-şi reanalizeze structura de personal”, a spus directorul executiv al AJOFM Cluj, Daniel Don. Potrivit acestuia, o nouă bursă a locurilor de muncă, de o mai mare amploare, urmează să fie organizată în luna mai. „Din experienţă am observat că luna mai este mai prielnică angajărilor”, a adăugat Don.

Oferta mai mare, prin telefon

Pentru judeţul Cluj există însă disponibile pentru săptămâna 23-30 aprilie un număr de 908 locuri de muncă. Clujenii care îşi caută un loc de muncă au la dispoziţie atât locurile libere, cât un număr de telefon pentru a-i contacta pe angajatori. La rândul lor, angajatorii au primit lista şomerilor pe calificări.

Şomerii care au trecut în ultimele zile pe la AJOFM pentru a-şi primi viza au primit şi înştiinţări pentru a se prezenta la bursa de astăzi. „Este obligatoriu să participe la toate activităţile pe care le organizăm. Vin aici, se interesează pe la angajatori şi poate îşi găsesc ceva. Şi trebuie să ne predea înştiinţările”, spune o consilieră a AJOFM.

Atât Napolact, cât şi restaurantul Chios, au oferit locuri de muncă sezoniere. „La situaţia actuală, oferta celor de la Napolact mi se pare acceptabilă. Eu sunt absolvent de Asistenţă Socială şi m-am întors după câteva luni de lucru în Italia, dar în domeniu totul este blocat şi nu îmi găsesc nimic. Aşa că mă mulţumesc cu ceva temporar şi sper pe viitor să fac ceea ce îmi place”, spune Cătălin Timofte, în vârstă de 30 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite